Μια πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση πλανάται το τελευταίο χρονικό διάστημα από τότε δηλαδή που έκανε το επίσημο ντεμπούτο του το iPhone XS και iPhone XS MAx. Πόσο γρήγορα δηλαδή μπορείτε να φορτίσετε αυτές τις συσκευές. Η αλήθεια είναι, ότι η γρήγορη ενσύρματη φόρτιση είναι σχετικά νέα και πρόκειται για ένα feature το οποίο δεν χρησιμοποιείται τόσο πολύ. Το hardware είναι ικανό φυσικά να διαχειρίζεται τη γρήγορη φόρτιση, αλλά ο stock φορτιστής που η Apple διαθέτει με στο κουτί, είναι αδύνατο να φορτίσει τα smartphones γρήγορα.

Ωστόσο, οι χρήστες έχουν στην διάθεσή τους περισσότερες επιλογές όσον αφορά τις λύσεις γρήγορης φόρτισης, δυο εκ των οποίων έρχονται απευθείας από την Apple. Αναφερόμαστε φυσικά στους φορτιστές του iPad και του Macbook σου, που και οι δυο μπορούν να φορτίσουν το νέο iPhone σου πολύ πιο γρήγορα από τον standard φορτιστή.

Στις δοκιμές του, το phonearena.com χρησιμοποίησε το ίδιο ζευγάρι iPhone συσκευών, ένα iPhone XS και iPhone XS Max. Εκτός από τους stock φορτιστές και τα καλώδια Lightning στις αρχικές συσκευασίες, διέθεταν επίσης, έναν stock 12W iPad φορτιστή που κανονικά κοστίζει 19 δολάρια και έναν 87W USB-C MacBook Pro 2016, 2017, 2018 γρήγορο φορτιστή μαζί με ένα USB-C to Lightning cable, που αγοράζεις από την Apple ξεχωριστά. Ο τελευταίος δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα, αν και η πληρωμή των 79 δολαρίων για τον φορτιστή και 19-35 δολαρίων για τις διάφορες εκδόσεις του USB-C to Lighting καλωδίου κάνουν την λύση αυτή ιδιαίτερα ακριβή.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο, ότι τα νέα iPhones δεν μπορούν να λάβουν τα 87 watts ενέργειας που μπορεί αυτός ο φορτιστής να δώσει. Μάλλον τα νέα iPhones περιορίζονται στα 18W παρόμοια με το iPhone X, κάτι που σημαίνει ότι αν επιλέξετε έναν 29W, 30W, 61W ή έναν 87W power adabter θα μπορείτε να πιάσετε τις διαφημιζόμενες ταχύτητες φόρτισης.

iPhone XS

Όπως μπορείτε να δείτε και από τα αποτελέσματα, ο stock iPhone φορτιστής είναι ο πιο αργός, κάτι που κάνει το πρόβλημα εντονότερο όταν θέλετε να το φορτίσετε γρήγορα και είναι πιο κατάλληλος για φορτίσεις όλη τη νύχτα. Φαίνεται, ότι ο φορτιστής των 12W του iPad, χρειάζεται μισή ώρα λιγότερη για να φορτίσει το iPhone XS στο 50% σε σχέση με τον προαναφερθέντα.  Όσον αφορά τον Macbook φορτιστή των 87W, φορτίζει γρηγορότερα από κάθε άλλον.

iPhone XS Max

Τι συμβαίνει όμως με το μεγαλύτερο iPhone XS Max; Με την μεγαλύτερη μπαταρία που έρχεται η συσκευή, φυσικό είναι να χρειάζεται λίγο περισσότερος χρόνος για να φθάσουμε στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το μικρότερο αδερφάκι του.  Ο stock φορτιστής, θα φορτίσει στο 50% την μπαταρία σε 1 ώρα και 31 λεπτά, αλλά θα χρειαστεί 3 ώρες και 29 λεπτά για να φθάσει την πλήρη φόρτιση. Την ίδια στιγμή, με τον 12W iPad charger συμπεριφέρεται πολύ καλύτερα, όπως μπορούμε να δούμε στον σχετικό πίνακα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.