Όταν προβείς στην αγορά ενός high-end smartphone αυτό που κάνει κυρίως ο περισσότερος κόσμος, είναι να το κρατήσει για ένα περίπου χρόνο, μέχρι να φθάσει η δεύτερη γενιά. Τα smartphones που επέλεξε το androidpit για την συγκεκριμένη ανάλυση προέρχονται από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές. Επομένως είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη τις διαφορές μεταξύ του χρόνου που η συσκευή έκανε το επίσημο ντεμπούτο της και την συνακόλουθη έκπτωση. Φυσικά, οι χρωματικές επιλογές δεν λήφθηκαν υπόψη και επιπλέον έλαβαν ως δεδομένη την καλή κατάσταση των συσκευών.

Για να καθορίσουν μια μέση τιμή για την μεταχειρισμένη αγορά, βασίστηκαν σε αγγελίες σε δημοφιλείς ιστοσελίδες, όπως σε ebay και Amazon. Δεν συμπεριέλαβαν στην λίστα το Galaxy Note 9 και το Oppo Find X, επειδή η διάθεση των συσκευών είναι πολύ πρόσφατη και η αγορά των μεταχειρισμένων δεν περιλαμβάνει πολλές τέτοιες συσκευές.

Samsung Galaxy S9 και S9+

Έχοντας ανακοινωθεί επισήμως στην έκθεση MWC 2018, τα Galaxy S9 και S9+ έκαναν την επίσημη εμφάνισή τους στα 720 δολάρια και 840 δολάρια αντίστοιχα για το κανονικό μοντέλο με τα 64GB χώρου. Τα τελευταία και πιο πρόσφατα flagships θεωρούνται από πολλούς ως τα καλύτερα Android smartphones αυτή τη στιγμή.

iPhone X

Τα iPhone X αποτέλεσαν το πρώτο σημαντικό redesign εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, αλλά η νέα γενιά έχει φθάσει ήδη και μάλλον θα θέλετε να έχετε ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί. Τα iPhones είναι γεγονός, ότι διατηρούν πολύ καλή μεταπωλητική αξία. Το iPhone X για παράδειγμα, δεν πωλείται επίσημα από την Apple αλλά η τιμή του διαμορφώνεται στα 900 δολάρια στο Amazon. Στην αγορά των μεταχειρισμένων, σε καλή κατάσταση μια συσκευή μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 700 δολάρια.

LG G7

Σχεδιασμένο να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία της Samsung, το LG G7 ThinQ, έκανε το επίσημο ντεμπούτο του εκ μέρους της LG τον περασμένο Ιούνιο με τιμή που διαμορφώνεται στα 750 δολάρια για την έκδοση με τα 64GB. Με το LG G7 ThinQ, η LG συνεχίζει το επιτυχημένο design, αν και το ThinQ στην ονομασία του δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα εργαλείο εμπορικής προώθησης που δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο σε αξία στους χρήστες.

Sony Xperia XZ2

Το Sony Xperia XZ2 είναι ένα από τα δυο μοντέλα που έκαναν το ντεμπούτο τους από την Sony λίγο μετά την MWC. Διαθέσιμο από 499 δολάρια για την 64GB έκδοση είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει ένα νέο Ambient Flow design.

OnePlus 6

Ενώ περιμένουμε εναγωνίως για τον διάδοχο τον επόμενο μήνα, το OnePlus 6 είναι το κορυφαίο flagship του κινεζικού κατασκευαστή. Αν ψάχνεις για ένα γρήγορο Android smartphone με εξαιρετικές επιδόσεις και γρήγορο σύστημα φόρτισης, τότε το OnePlus 6 είναι αναμφισβήτητα μια κορυφαία επιλογή για εσένα. Εξαιτίας, του συστήματος περιορισμένων πωλήσεων, το OnePlus 6 δεν έχει σημειώσει μεγάλη έκπτωση.

Χωρίς να προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη, όλα τα smartphones χάνουν την αξία τους γρήγορα. Συνοπτικά, παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια ιδέα:

  • OnePlus 6 – 94% της αξίας λανσαρίσματος
  • iPhone X – 70% της αξίας λανσαρίσματος
  • Xperia XZ2 – 60% της αξίας λανσαρίσματος
  • Galaxy S9 – 67% της αξίας λανσαρίσματος
  • Galaxy S9 Plus – 65% της αξίας λανσαρίσματος
  • LG G7 – 65% της αξίας λανσαρίσματος

Να σημειωθεί, ότι στη μεταπώληση ένας παράγοντας παίζει σημαντικό ρόλο και αυτός είναι η κατάσταση της συσκευής.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.