Ο πύραυλος Starship της SpaceX μπορεί να κατάφερε να απογειωθεί με επιτυχία από τη βάση Boca Chica του Texas, δυστυχώς όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει επιτυχώς τη δοκιμαστική του πτήση.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής δοκιμαστικής πτήσης των 90 λεπτών, το Starship αναμενόταν να φθάσει σε ύψος περίπου 150 μιλίων και μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού του γύρω από το πλανήτη μας θα έπεφτε στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η SpaceX αξίζει να σημειωθεί ότι είχε ακυρώσει την πρώτη απόπειρα δοκιμαστικής πτήσης στις 17 Απριλίου, λόγω μιας παγωμένης βαλβίδας πίεσης.

Ο booster του Starship έρχεται εξοπλισμένος με 33 Falcon Raptor engines και έχει σχεδιαστεί να μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί. Ωστόσο, η SpaceX δεν σκόπευε να εκμεταλλευθεί την εν λόγω δυνατότητα, καθώς θα έπεφτε στο κόλπο του Μεξικό, λίγο μετά το λανσάρισμα, αντί να επιχειρήσουν να τον προσγειώσουν.

Ο Elon Musk πάντως εμφανίζεται ικανοποιημένος από τις δοκιμές, τονίζοντας ότι η SpaceX θα αξιοποιήσει την εμπειρία που έλαβε για μελλοντικές πτήσεις.

Στόχος της SpaceX είναι να μπορέσει να μεταφέρει αστροναύτες και φορτίο με αυτού του είδους το σύστημα εκτόξευσης στο Φεγγάρι και στον Άρη. Είναι το ίδιο σύστημα που η NASA θα χρησιμοποιήσει για να φέρει ξανά αστροναύτες στο φεγγάρι με την αποστολή Artemis III το 2025.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.