Περιστατικά με εκρήξεις smartphones συμβαίνουν σποραδικά, αλλά οι περισσότερες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν αφορούσαν οικονομικά Android smartphones. Ωστόσο, τώρα ήρθε στο φως ένα περιστατικό όπου ένα iPhone φέρεται να εξερράγη μέσα στην τσέπη του παντελονιού ενός επιχειρηματία. Το μοντέλο του iPhone παραμένει άγνωστο. Η έκρηξη φαίνεται ότι συνέβη ενώ ο κάτοχος καθόταν στο σπίτι του χωρίς να υπάρχει κάποιος εξωτερικός παράγοντας που επηρέασε τη συσκευή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, ένας 47χρονος επιχειρηματίας ακινήτων δήλωσε ότι το τηλέφωνό του εξερράγη ενώ βρισκόταν μέσα στην τσέπη του. Αρχικά ένιωσε το τηλέφωνο να ζεσταίνεται και στη συνέχεια άρχισε να βγαίνει καπνός από αυτό. Λόγω της έκρηξης, ο κάτοχος υπέστη εγκαύματα στον αριστερό μηρό και τον αντίχειρά του, για τα οποία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Ο ίδιος δηλώνει ότι έβγαλε το iPhone από την τσέπη του, η συσκευή εξερράγη κάνοντας δυνατό θόρυβο, και μετά έσπασε σε δύο κομμάτια. Σύμφωνα πάντα με τον κάτοχο, δεν υπήρξε κάποια εξωτερική αιτία, όπως υπερθέρμανση λόγω παρατεταμένης χρήσης, φόρτιση, ή κάτι άλλο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, ο κάτοχος δήλωσε ότι το εν λόγω smartphone που εξερράγη είναι ένα Apple iPhone, χωρίς να διευκρινίσει το μοντέλο. Ωστόσο, με βάση τις εικόνες που μοιράστηκε μοιάζει με το κάποιο iPhone 8 ή iPhone 7. Ο κάτοχος πρόσθεσε ότι χρησιμοποιεί τη συσκευή για πάνω από μία δεκαετία, αλλά μετά από αυτό το περιστατικό έχασε την πίστη του στην εταιρεία.

Μάλιστα κατέθεσε αγωγή κατά της μάρκας στο αστυνομικό τμήμα. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ληφθούν ανάλογα μέτρα, ώστε να εξακριβωθεί η πραγματική αιτία πίσω από την έκρηξη. Όπως και να έχει, με βάση προηγούμενα περιστατικά, τα smartphones συνήθως εκρήγνυνται λόγω ελαττωματικών μπαταριών ή ακόμη και βραχυκυκλωμάτων. Σε ένα τόσο παλιό μοντέλο, είναι πιθανό η έκρηξη να οφείλεται σε αστοχία της μπαταρίας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.