Τα Windows 10 έχουν ένα τρομερό εργαλείο που λέγεται Storage Sense και βοηθάει στο να καθαρίζεις τον δίσκο από τα άχρηστα αρχεία. Τι κάνει όμως αυτή η λειτουργία και πώς τη χρησιμοποιείς.

Στην ουσία, το Storage Sense διαγράφει αυτόματα αρχεία από τον δίσκο και ελευθερώνει χώρο, χωρίς εσύ να ασχολείσαι με τις ώρες για το αν κάποιο πρόγραμμα δημιούργησε άχρηστα αρχεία, ή αν τα προσωρινά αρχεία των Windows Updates του περασμένου αιώνα είναι ακόμα αποθηκευμένα στον υπολογιστή σου.

Για να ενεργοποιήσεις το Storage Sense ανοίγεις τις ρυθμίσεις των Windows και πας “Σύστημα > Χώρος αποθήκευσης”. Στην κορυφή υπάρχει ο “Έλεγχος αποθήκευσης” και ένας διακόπτης που είναι στο “Ανενεργό”, κάνεις κλικ στον διακόπτη για να αλλάξεις τη θέση του στο “Ενεργό”.

Μόλις ενεργοποίησες το εργαλείο, αλλά θα πρέπει να το ρυθμίσεις. Γι’ αυτό, πατάς στην “Αλλαγή του αυτόματου τρόπου αποδέσμευσης χώρου” και διαλέγεις αν θες τα Windows 10 να τσεκάρουν για πιθανά άχρηστα αρχεία κάθε μέρα, σε εβδομαδιαία βάση, μία φορά τον μήνα, ή όποτε θέλουν αυτά.

Επίσης, μπορείς να τσεκάρεις το “Διαγραφή προσωρινών αρχείων που οι εφαρμογές μου δεν χρησιμοποιούν” για να διαγράφουν τα Windows 10 αυτόματα τα άχρηστα αρχεία, και να επιλέξεις κάθε πότε θες να ξεφορτώνονται τα αρχεία που έχεις πεταμένα στον Κάδο Ανακύκλωσης ή ό,τι είναι αποθηκευμένο στον φάκελο “Στοιχεία λήψης”.

Το τελευταίο βήμα είναι ο χειροκίνητος καθαρισμός. Πολύ απλά, αν θες να κάνεις μία εκκαθάριση στα γρήγορα, πατάς το κουμπί “Εκκαθάριση τώρα”, και περιμένεις τα Windows 10 να διαγράψουν όλα τα άχρηστα αρχεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.