Το Google I/O 2018 ολοκληρώθηκε πριν από περίπου ένα μήνα, ωστόσο μέχρι και σήμερα επεξεργαζόμαστε τις ανακοινώσεις που έγιναν σε αυτό το event. Ένα από τα πιο καυτά ζητήματα ήταν το Project Treble, το οποίο στόχο είχε να λύσει ένα σημαντικό βήμα. Να λύσει το πρόβλημα του κατακερματισμού του Android.

Κατά τη διάρκεια του event, το ARSTechnica συνομίλησε με τον Iliyan Malchev, τον επικεφαλή του Project Treble, όσον αφορά τα μελλοντικά upgrades που έρχονται στο Android P. Ολόκληρη η συνέντευξη είναι ιδιαίτερα εκτενής αλλά ταυτόχρονα και τεχνική, ωστόσο το κύριο νόημα που βγαίνει από αυτή, είναι ένα. Στο Android P οι OEMs δεν θα έχουν καμιά δικαιολογία να μην αναβαθμίσουν το smartphone σου με συνέπεια και εγκαίρως.

Το  Project Treble αποτελεί μια ριζική αναδιάρθρωση του πως τα smartphones δημιουργούνται. Πριν το Treble, κάθε βήμα της διαδικασίας δημιουργίας ενός smartphone – από την τελευταία έκδοση του Android μέχρι τη δημιουργία του chipset, την ενσωμάτωση των drivers και το skinning του Android θα πρέπει να γίνουν σε μια σειρά. Αυτό δεν χρειάζεται να συμβεί πλέον με το Treble. Πλέον δηλαδή οι κατασκευαστές των επεξεργαστών και οι κατασκευαστές των smartphones μπορούν να εργαστούν ταυτόχρονα σε updates, καθώς η Google αναπτύσσει το λογισμικό και έχει κάνει την περισσότερη δουλειά για αυτούς. Και αυτός είναι ο λόγος, που η beta έκδοση του Android P ήταν διαθέσιμη σε τόσες πολλές μη Google συσκευές.

Χάρη στο Treble, αν αγοράσεις ένα smartphone και αυτό δεν ενημερώνεται τακτικά, δεν θα πρέπει να κατηγορήσεις κάποιον άλλον, εκτός από τον ίδιο τον κατασκευαστή. Με το Treble η Google έχει κάνει πλέον την περισσότερη δουλειά. Στην περίπτωση του Essential Phone, η μικρή ομάδα της Essential, κατάφερε να αναβαθμίσει τη συσκευή σε μόλις 3 ημέρες. Και όταν κάτι τέτοιο γίνει και στο δικό σου smartphone θα πρέπει να ευχαριστήσεις το Project Treble.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.