Οι κάμερες του Google Pixel έχουν συχνά αναφερθεί ως οι καλύτερες στη βιομηχανία. Και η Google πρόσφατα ανακοίνωσε την επόμενη γενιά των Pixel smartphones σε event που έλαβε χώρα αυτήν την εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια του Pixel event, η εταιρεία έκανε μια σύγκριση, μεταξύ μιας φωτογραφίας που τραβήχθηκε με ένα iPhone XS και μιας με ένα Google Pixel 3 στην ίδια σκηνή, με την Google να αναφέρει ότι η φωτογραφία του iPhone XS δεν είχε υποστεί καμιά επεξεργασία. Πολλοί όμως ήταν εκείνοι οι οποίοι ανέφεραν στα social media, ότι το screenshot της σύγκρισης ήταν fake.

Για να είμαστε ξεκάθαροι, η φωτογραφία της σύγκρισης παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης του Night Sight, ένα AI feature που βελτιώνει τις φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Εξαιτίας αυτού, η φωτογραφία του iPhone XS, παρουσιάζει με ακρίβεια τη σκηνή και την ώρα που τραβήχθηκε. Το Pixel 3 από την άλλη πλευρά, φαίνεται να παρουσιάζει έντονο φως του ηλίου, την ώρα που δεν υπάρχει.

Δεν είναι βέβαια μια δίκαιη σύγκριση. Το iPhone XS δείχνει τη σκηνή ακριβώς όπως είναι, χωρίς τη χρήση του flash ή κάποιου τεχνητού φωτός. Το Pixel 3 από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιεί την AI για να παραποιήσει τη σκηνή.

Αλλά θα μπορούσε να λεχθεί και κάτι ακόμα για το συγκεκριμένο screenshot. Όλα τα τηλέφωνα έχουν κακές επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, συμπεριλαμβανομένων της Apple. Αλλά το iPhone XS σίγουρα δεν είναι τόσο κακό σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η φωτογραφία φαίνεται σαν η Google σκοπίμως να μείωσε την έκθεση, για παράδειγμα, είτε με tap στον φωτεινό ουρανό στο background για το auto set του exposure ή με τη μείωση αυτού μετά την λήψη της φωτογραφίας. Φαίνεται τουλάχιστον ότι η εικόνα τραβήχθηκε χωρίς το Smart HDR. Με άλλα λόγια, η φωτογραφία του iPhone XS και πάλι πιθανόν δεν έχει υποστεί επεξεργασία. Αλλά ενώ η σκόπιμη μείωση της έκθεσης μιας φωτογραφίας, μπορεί να μην εκλαμβάνεται ως editing, συμβαίνει κάτι τέτοιο υποσυνείδητα.

 

 

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με αυτό που κανετε τιθεστε ξεκάθαρα προς το μερος της apple. Τι σημασία έχει αν τo λογισμικό του κινητου κανει επεξεργασία στην φωτογραφία; Το ίδιο δεν κάνουν με το πορτραίτο τα πίξελ και είναι τα καλύτερα πορτραίτα στην αγορά ; Περίμενα πιο σοβαρά άρθρα. Κάτοχος iPhone τα λέει αυτά αλλά αντικειμενικός

  2. Είναι προφανές ότι η κάθε μιά εταιρεία προσπαθεί να πείσει ότι το δικό της τηλέφωνο βγάζει καλύτερες φωτογραφίες σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Προσωπικά δεν δίνω σημασία σε τέτοιου είδους συγκρίσεις, που έχουν γίνει από τις ίδιες τις εταιρίες. Προφανώς και είναι αναξιόπιστες. Σε αυτό που δίνω βαρύτητα είναι η αξιολόγηση για την κάμερα και το βίντεο κάθε συσκευής που κάνει ο ανεξάρτητος οργανισμός dxomark, τα αποτελέσματα του οποίου ΔΕΝ τα αμφισβητούν ούτε καν οι ίδιοι οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων. Επίσης πολύ αξιόπιστα, πλήρη, αναλυτικότατα και αντικείμενα reviews όχι μόνο για την κάμερα αλλά για ολόκληρη την συσκευή συνολικά δίνει κατά την γνώμη μου και το gsmarena στα reviews που πραγματοποιεί. Και τέλος ένα άλλο site που εμπιστεύομαι για τις κριτικές του είναι αυτό του notebookcheck.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.