H Cosmote έχει ξεκινήσει ήδη πιλοτικό έργο σε Χαλάνδρι, Μαρούσι, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Χολαργό και Παπάγου σε μια προσπάθεια να φέρει εξαιρετικά γρήγορο internet με ταχύτητες που φθάνουν τα 10Gbps.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του επενδυτικού του πλάνου για την αναβάθμιση της χώρας που ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ, ο Όμιλος ΟΤΕ συνεχίζει δυναμικά την επέκταση του FTTH με στόχο να το φέρει σε 3 εκατ. νοικοκυριά κι επιχειρήσεις μέχρι το 2027.

Τελικά πρέπει ή όχι να αλλάξεις το router του παρόχου και να τα σκάσεις για να αγοράσεις δικό σου;

Υλοποιώντας αυτό το τεράστιας σημασίας έργο, ο Όμιλος θα καλύψει περίπου τα 2/3 των γραμμών της χώρας με FTTH. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα για τηλεπικοινωνιακές υποδομές.

Σήμερα, πάνω από 1,331 εκατ. νοικοκυριά κι επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα έχουν πρόσβαση σε οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) μέσω του COSMOTE Fiber. Με στόχο τα 1,8 εκατ. νοικοκυριά κι επιχειρήσεις έως το τέλος του 2024, ο Όμιλος ΟΤΕ συνεχίζει την επέκταση του FTTH σε δήμους των Νομών Αττικής, Βοιωτίας, Κέρκυρας, Ροδόπης, Κορίνθου, Χαλκιδικής, Ρεθύμνου, Ξάνθης, Δωδεκανήσων, Τρικάλων, Λασιθίου, Αιτωλοακαρνανίας, Εύβοιας, Θεσσαλονίκης και Καβάλας.

Στο επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνονται οι επενδύσεις σε «Yποδομές Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας Ultra-Fast Broadband» που θα φέρουν υπερυψηλές ταχύτητες Internet έως και 1Gbps σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές της χώρας.

Προσφορά και για πελάτες Frog, Cosmote What’s Up και Cosmokarta: Cosmote Neo με 16 ευρώ το μήνα χωρίς συμβόλαιο, απεριόριστα λεπτά και SMS και 14GB internet. Απλά πρέπει να πληρώνεις με Payzy. Εγγραφή στο Payzy εδώ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. To FTTH στην Ελλάδα είναι ακόμα σε εμβρυακή κατάσταση!
  Ιδιαίτερα σε νησιά και επαρχίες που χτυπάει η καρδιά του τουρισμού….. Η μεγαλύτερη πηγή εσόδων της χώρας….ακόμα το ίντερνετ σέρνεται!

  Αφήστε τα 10GBPS και τα πιλοτικά προγράμματα που κάνετε για να εντυπωσιάσετε και δώστε τα επενδυτικά σας χρήματα έτσι ώστε να εξασφαλίσετε σε κάθε περιοχή της χώρας , νησί και επαρχία ένα σταθερό δίκτυο FTTH έστω και με 500mbps για αρχή! Αυτό θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητα.
  Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα!
  Μέχρι να φτάσει η οπτική ίνα παντού, σε άλλες χώρες θα έχουν καταργηθεί τελείως τα καλώδια και θα έχουν ίντερνετ τηλεπαθητικά…

 2. Ναι ναι ας φτιάξουν πρώτα την σύνδεση τους που για πάνω απο βδομάδα ολοι έχουν θέματα και με τo ζόρι τρέχει 500kbps και μετά ας βάλουν και τα αλλα

 3. από όσα λένε το προχωράνε και σε άλλες περιοχές το δίκτυο οπότε δεν θα αργήσει να φτιαχτεί κι εκεί

 4. Σε πολυσύχναστη παραλιακη πόλη στερεά Ελλάδα ακόμα οι περισσότεροι παλεύουμε με Adsl συνδέσεις…από αρχές 23 τέλη του 22 είχαν υποσχεθεί ότι μίνιμουμ 50αρες γραμμές θα είχαν μπει παντού στην πόλη μας…ακόμα περιμένουμε…

 5. Είμαι σε περιοχή με καφαο στα 4 Mbps και απόσταση από το κέντρο vdsl 3 χιλομετρα. Εχει προγραμματισθεί η αναβάθμισξ γιά την περιοχή μου από το 2021 αλλά ο εγολάβος που θα τοποθετήσει την οπτική πάορνει συνέχεια αναβολές,βλέπετε είμαστε η χώρα των εργολάβων!
  Αυτα που σας λέω δεν είναι φαντασιώσεις έχω επαφή εγγράφως ,ε την υπηρεσία ψηφιακής διακυβέρνησης και οι άνθρωποι με πήραν και τηλέφωνο ΠΕΡΥΣΙ την ίδια εποχή γιά να μου πουν ότι ο εργολάβος πάλι….. οπότε από πέρυσι σταμάτησα να ασχολούμαι όμως ο ΟΤΕ από πρόπερσι που είχε γίναι η φωτιά σε εκείνο το μέρος κοντά στο Αλεποχώρι εγκατέστησε σ έναν οικισμό παράνομο εκεί 100αρα vdsl ασύρματη σύνδεση με την διακιολογία ότι τόκενα γιά τις φωτιές!!!!! Το vdsl λέγεται ότι σβήνει και τις φωτιές!!!!!!!!!! εγώ λέω όποιος έχει μαχαίρι τρώει πεπόνι στην Ελλαδίτσα μας. Τα ακούς Μητσοτάκη με τους εργολάβους σου;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.