Οι foldable συσκευές είναι το μέλλον και αυτό δείχνουν να το πιστεύουν πολλές από τις κατασκευάστριες smartphones και tablets. Ενώ οι περισσότερες εταιρείες συνεχίζουν να καινοτομούν και προσπαθούν να εξελίξουν αυτές τις συσκευές, η Apple φαίνεται ότι θα κυκλοφορήσει το πρώτο της foldable iPhone το 2023 ή αργότερα. Παράλληλα, μία έρευνα δείχνει ότι ο τεχνολογικός κολοσσός με έδρα το Cupertino γνωρίζει πολύ καλά τους καταναλωτές του.

Το μεγαλύτερο μερίδιο πωλήσεων iPhone το έχουν οι ΗΠΑ, κάτι που δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη. Όπως είναι λογικό λοιπόν η Apple λαμβάνει σοβαρά υπόψη της το τι θέλουν οι αμερικάνοι καταναλωτές της. Έρευνα έδειξε ότι οι πελάτες της εταιρείας δεν ενδιαφέρονται και τόσο για ένα foldable smartphone.

Σύμφωνα με την YouGov το 50% των αμερικάνων ενδιαφέρεται για αναδιπλούμενο τηλέφωνο, αν και μόνο το 16% δείχνει να ενδιαφέρεται πολύ για μία τέτοια συσκευή. Από την άλλη, μόνο το 15% όσων έχουν Samsung ενδιαφέρονται πολύ για ένα foldable smartphone, παρόλο που η εταιρεία έχει επενδύσει τόσα σε αυτές τις συσκευές.

Στο αντίποδα έχουμε την Apple η οποία ακολουθεί άλλη τακτική. Οι κάτοχοι iPhone εκφράζουν αυξημένο ενδιαφέρον σε ποσοστό 13%, ενώ ένα foldable smartphone με μήλο στην πλάτη θα αγόραζε το 47% των πελατών της εταιρείας.

Άρα, σε αντίθεση με τη Samsung που με 15% ενδιαφέρον συνεχίζει κανονικά την ανάπτυξη αυτών των συσκευών, η Apple ίσως θεωρεί πολύ μικρό το 13% και δεν βιάζεται να κυκλοφορήσει ένα τέτοιο τηλέφωνο. Βέβαια η Samsung είναι και νούμερο ένα εταιρεία στον κόσμο, οπότε παίζει να βλέπει ενδιαφέρον σε άλλες αγορές πέραν των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.