Τρεις μήνες αφ’ ότου έγινε διαθέσιμο το iOS 7 για τις συσκευές της Apple, το hacking group ονόματι Evasi0n επιτέλους έδωσε στο κοινό ένα untethered jailbreak για τη συγκεκριμένη έκδοση μόλις χθες. Σύντομα όμως το συγκεκριμένο jailbreak βρέθηκε σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Κατά την διάρκεια ανάπτυξης του συγκεκριμένου jailbreak η κινέζικη εφαρμογή TaiG πλησίασε την ομάδα για να της προσφέρει μια συνεργασία όσο αναφορά το jailbreak για την Κίνα. Η ομάδα δέχτηκε, αλλά απ’ ότι αποδείχτηκε η TaiG ήταν ένα app store για πειρατικές εφαρμογές.

iOS-7-jailbreak-iPhone

Σε μια προσπάθεια να διευκρινιστούν κάποια ζητήματα, η Evasi0n team δημοσίευσε μια επιστολή στην jailbreak κοινότητα ζητώντας ουσιαστικά συγνώμη και ότι λυπάται για το κομμάτι της πειρατείας. Συνέχισε εξηγώντας στο κοινό ότι η TaiG ήταν ιδανική για να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών της κινεζικής αγοράς και ότι αρχικά ήταν ένα app τύπου Cydia για την Κίνα.

Η Evasi0n επίσης μας αναφέρει ότι η TaiG app δεν περιείχε πειρατικό υλικό όταν υπέγραφαν την συμφωνία μεταξύ τους.

“Κατά τ’αρχικά στάδια της συμφωνίας μεταξύ μας είχαμε την ελπίδα ότι η TaiG θα βελτίωνε την κατάσταση όσο αναφορά την πειρατεία στην Κίνα. Πολλά app store από τρίτους ακόμα και αυτά που προέρχονται από μεγάλες εταιρίες αντιμετωπίζουν προβλήματα με πειρατικό υλικό. Εφόσον προωθούσαμε ένα app store που δεν περιλάμβανε πειρατικό υλικό νομίζαμε ότι βοηθούσαμε τους developers.”

Ο δημιουργός του Cydia, Jay Freeman ή αλλιώς Saurik πήρε θέση με το συγκεκριμένο ζήτημα και λέει ότι είχε προειδοποιήσει την ομάδα 2 μήνες πριν το λανσάρισμα του jailbreak για την TaiG. Πολλοί κατηγόρησαν την Evasi0n ότι πληρώθηκαν αρκετά καλά γι’ αυτή τους την κίνηση από την TaiG. Η ομάδα υποστήριξε ότι ναι μεν έχουν και χρηματικό κέρδος απ’ όλο αυτό, αλλά παν απ’ όλα προέχουν τα συμφέροντα της κοινότητας.

EvasionHeader

Τέλος σύμφωνα με τελευταία νέα η Evasi0n φαίνεται να απέσυρε την TaiG app από την εγκατάσταση του jailbreak μέχρι να λυθεί το θέμα της πειρατείας.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.