Οι μεταφορές δεδομένων μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ είχαν θεωρεί παράνομες το 2020, βάσει απόφασης δικαστηρίου της ΕΕ, ωστόσο μόλις μετά από τρία χρόνια, η Κομισιόν ανακοίνωσε την υιοθέτηση μιας νέας νομοθεσίας, που στην ουσία επιτρέπει σε εταιρείες όπως το Facebook, τη Google και την Apple να αποθηκεύουν δεδομένα Ευρωπαίων χρηστών σε Αμερικανικούς servers.

Ο λόγος για το EU-US Data Privacy Framework το οποίο πλέον περιέχει τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας έναντι των ανησυχιών που είχε εκφράσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ δεν θα επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των Ευρωπαίων. Μεταξύ των δικλείδων ασφαλείας που περιλαμβάνει είναι και η διαγραφή αυτών των δεδομένων όταν δεν απαιτούνται πλέον για το σκοπό για τον οποίο συλλέχθηκαν.

Η απόφαση έρχεται μόλις μήνες μετά το πρόστιμο ύψους 1.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Meta, η οποία μετέφερε δεδομένα σε τρίτους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.