Το 2017, οι νομοθέτες της ΕΕ έβαλαν τέλος στο πονοκέφαλο των χρεώσεων roaming για όσους ταξιδεύουν εντός ΕΕ. Η προσπάθεια πήγε τόσο καλά, που η ΕΕ εξετάζει την επέκταση του deal, ανακοινώνοντας ότι το δωρεάν mobile roaming θα επεκταθεί τουλάχιστον μέχρι το 2023.

Εκτός από την επέκταση του δωρεάν roaming για άλλη μια δεκαετία, οι νομοθέτες συμπεριλαμβάνουν και κάποιες άλλες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τροποποιήσεις, όπως ότι οι χρήστες θα πρέπει να έχουν ακριβώς την ίδια ποιότητα εμπειρίας με αυτή που έχουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Την ίδια στιγμή, οι πάροχοι πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι ταξιδιώτες θα έχουν πρόσβαση σε 4G και 5G δίκτυα της περιοχής που επισκέπτονται. Οι πάροχοι, είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν την ίδια τεχνολογία με αυτή που υπάρχει στη πατρίδα του ταξιδιώτη, κάτι που σημαίνει ότι κάποιος με ένα 5G συμβόλαιο, θα πρέπει να λαμβάνει υπηρεσίες 5G σε roaming, με την προϋπόθεση να υπάρχει διαθεσιμότητα δικτύου.

Καλοκαίρι με απεριόριστα data με μόλις 5.90€ από τη Vodafone

Τέλος, θα πρέπει να παρέχουν απαραίτητες πληροφορίες για την ευρύτερη διαθεσιμότητα του δικτύου τους στις ιστοσελίδες και στα συμβόλαια του χρήστη. Από την 1η Ιουλίου, οι πάροχοι είναι υποχρεωμένοι να προστατέψουν τους πελάτες τους από υψηλές χρεώσεις, ενώ θα πρέπει να τους ενημερώνουν και για εναλλακτικές επιλογές επικοινωνίας με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, εκτός δηλαδή του 112 που είναι προσβάσιμο αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.