Το Surface Duo είναι το ολοκαίνουργιο smartphone της Microsoft, το οποίο αν και ανακοινώθηκε πριν από μερικούς μήνες, δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει. Γνωρίζουμε το design, γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά. Ωστόσο ένα πράγμα που δεν γνωρίζουμε είναι το πως το Android θα κάνει το αναδιπλούμενο της Microsoft ανταγωνιστικό, με τρόπο που συσκευές όπως Galaxy Z flip και Galaxy Fold, δεν έχουν ακόμη πετύχει. Χάρη σε ένα βίντεο που ανέβηκε πρόσφατα από το Windows Central, πλέον έχουμε μια πιο καλύτερη ιδέα για το πως το Android θα λειτουργεί στο Surface Duo.

Εκ προεπιλογής οι εφαρμογές θα ανοίγουν στην ίδια οθόνη στην οποία το εικονίδιο βρίσκεται. Μπορείς να τις μετακινήσεις με την εκκίνηση του multitasking menu, το οποίο μπορείς να κάνεις με swipe up από το κάτω μέρος της οθόνης. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι η Microsoft έχει επιλέξει ένα κάθετο overview menu. Αν και αντιτίθεται στο πως η Google κάνει τα πράγματα, η αλλαγή σου επιτρέπει να μετακινήσεις εύκολα και γρήγορα μια εφαρμογή μεταξύ των δυο οθονών του Duo. Άλλη επιλογή είναι το swipe στην κάτω μπάρα για την μετακίνηση ενός προγράμματος σε άλλη οθόνη.

Το Duo, επίσης περιλαμβάνει ένα όμορφο χαρακτηριστικό που αποκαλείται App Groups. Όπως η ονομασία δηλώνει, σου επιτρέπει να ζευγαρώσεις δυο εφαρμογές μαζί. Κάνοντάς το κάτι τέτοιο, σου επιτρέπει τη δημιουργία ενός εικονιδίου το οποίο μπορείς να πατήσεις στη home screen για να εκκινήσεις και τις δυο εφαρμογές.

Το video παρέχει επίσης μια ματιά στο App Spanning feature του Surface Duo. Τα περισσότερα first party apps της Microsoft υποστηρίζουν τη λειτουργικότητα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δίνει τη δυνατότητα στην εφαρμογή να εκμεταλλευθεί και τις δυο οθόνες. Για παράδειγμα, στο Outlook, χρησιμοποιώντας το feature από τη μια οθόνη θα έχεις τα εισερχόμενα μηνύματα και από την άλλη τα περιεχόμενα του email.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.