Η Samsung φέρεται να σχεδιάζει να σπάσει την παράδοση και να κυκλοφορήσει δύο μοντέλα Galaxy Z Fold 6 φέτος, τουλάχιστον. Το ένα από αυτά υποτίθεται ότι θα είναι φθηνότερο. Η κίνηση αυτή φέρεται να είναι μια αντίδραση στον αυξανόμενο ανταγωνισμό στην αγορά των foldable smartphone.

Η κυριαρχία της Samsung στην αγορά στην κατηγορία των αναδιπλούμενων τηλεφώνων ενδέχεται να απειλείται. Το μερίδιο αγοράς 90% της εταιρείας στο χώρο έχει συρρικνωθεί σε περίπου 60% τα τελευταία δύο χρόνια, χάρη στον αυξανόμενο ανταγωνισμό από Κινέζους αντιπάλους όπως οι HUAWEI, OPPO, Xiaomi και HONOR.

Μια νέα έκθεση δείχνει ότι η Samsung θα μπορούσε να χάσει την πρώτη θέση στην κατηγορία των foldables από τη HUAWEI, για πρώτη φορά φέτος. Η HUAWEI αναμένεται να ξεπεράσει τη Samsung Electronics το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους με το Mate. Ωστόσο, ο νοτιοκορεατικός κατασκευαστής τηλεφώνων μπορεί να έχει κάτι στο μανίκι του για να αμβλύνει το πλήγμα.

Εδώ και καιρό ακούμε για ένα φθηνότερο μοντέλο Samsung Galaxy Z Fold 6. Η Samsung σχεδιάζει να λανσάρει δύο μοντέλα, ένα με υποστήριξη S Pen και ένα άλλο που δεν υποστηρίζει τη γραφίδα. Επί του παρόντος, η Samsung πωλεί το Galaxy Z Fold 5 το οποίο δεν έχει υποδοχή S Pen, ενώ δεν έχει γραφίδα στο κουτί. Ωστόσο, μπορείτε να αγοράσετε ένα S Pen ξεχωριστά και να τo χρησιμοποιήσετε με το τηλέφωνο.

Νέα διαρροή δείχνει ότι η κατάργηση της υποστήριξης S Pen από ένα από τα μοντέλα Galaxy Z Fold 6 μπορεί να επιτρέψει στη Samsung να μειώσει λίγο την τιμή του τηλεφώνου. Δεν είναι σαφές αν η παραλλαγή που αναμένεται να υποστηρίζει τη γραφίδα θα διαθέτει ειδική υποδοχή για τη φιλοξενία της. Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές για ένα Z Fold 6 Ultra με ισχυρό σύστημα καμερών και ανάλογη τιμή.

Εν πάση περιπτώσει, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο μπορεί η Samsung να μειώσει την τιμή του foldable flagship smartphone αφαιρώντας απλά την υποστήριξη S Pen. Υποθέτουμε ότι η φθηνότερη έκδοση θα κάνει και άλλους συμβιβασμούς για να δικαιολογήσει τη μείωση της τιμής. Ωστόσο, όλα αυτά είναι απλώς εικασίες προς το παρόν. Αυτές οι φήμες μπορεί να είναι ανακριβείς και να δούμε τελικά μόνο ένα μοντέλο Galaxy Z Fold, όπως πέρυσι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.