Ακριβώς μια τέτοια συμπεριφορά, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν αρκετοί χρήστες του Microsoft Edge browser αυτήν την εβδομάδα, μετά από ένα update στα Windows 10. Συγκεκριμένα, η συμπεριφορά που παρατηρείται είναι η εξής:

  • Ανοίγει ένα παράθυρο όπου σε ενημερώνει για τον Microsoft Edge
  • Προσπαθεί να σε πείσει να μεταβείς στον Edge από τον Chrome browser
  • Γίνεται pinned στο desktop και στην taskbar
  • Αγνοεί τις προηγούμενες επιλογές επιθυμητού browser ζητώντας σου την επόμενη φορά που θα εκκινήσεις μια σελίδα, αν είσαι σίγουρος ότι θέλεις να χρησιμοποιήσεις τον Chrome αντί του νέου browser της Microsoft.

Παράλληλα, όπως σημειώνει το theverge, μετά από αυτή την ενημέρωση δεν μπορούσαν να προβούν στην απεγκατάσταση του browser.

Η μόνη δικαιολογία της Microsoft για μια τέτοια πρακτική, είναι ότι ο νέος Edge αντικαθιστά τον παλαιό Edge που ήδη έρχεται με τα Windows 10. Η Microsoft θέλει να χρησιμοποιήσεις την καλύτερη και πιο ασφαλή έκδοση του browser. Παράλληλα μια τέτοια πρακτική αναιρεί όμως τον σκοπό των forced updates. Η Microsoft είχε πει ότι τα forced updates είναι απαραίτητα για λόγους ασφαλείας, την ίδια στιγμή όμως χρησιμοποιούνταν σαν εργαλείο marketing.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.