Σε μια αποθήκη στο campus της Google στο Mountain View, βρίσκονται δεκάδες κάμερες σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Αποτελούν, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το cnet.com την εξέλιξη της τεχνολογίας καμερών Street View της Google και όλες τις μεθόδους που η εταιρεία χρησιμοποιεί για να αποθανατίσει τον πλανήτη μας με μεγάλη λεπτομέρεια.

Υπάρχει όμως και μια κάμερα που εκ πρώτης όψεως φαντάζει σαν μια οθόνη υπολογιστή. Από κάτω, βρίσκονται τέσσερις φακοί όμως που θα καταγράψουν τρισδιάστατες εικόνες μόλις τοποθετηθεί σε αεροπλάνο.

Θα χρησιμοποιεί για το περιεχόμενο του τελευταίου και πιο πρόσφατου χαρακτηριστικού του Google Maps που αποκαλείται Immersive View, που σου δείχνει σε τρισδιάστατη απεικόνιση τον προορισμό σου, τα κτίρια, αυτοκίνητα και δέντρα.

Υπάρχουν δυο εκδόσεις του Immersive View. Μια που σε αφήνει να εξερευνήσεις μέρη τοπία και πάρκα και που είναι ήδη διαθέσιμη και μια η οποία αρχικά γίνεται διαθέσιμη σε πόλεις όπως το Σαν Φρανσίσκο, Νέα Υόρκη και Λονδίνο που σου επιτρέπει να βλέπεις σε τρισδιάτατη απεικόνιση τη διαδρομή μέχρι τον προορισμό σου.

Αν και το Immersive View μοιάζει να είναι real time ωστόσο δεν συμβαίνει αυτό. Χρησιμοποιεί ψηφιακά μοντέλα συνδυάζοντας εικόνες που έχουν ληφθεί για το Street View και με φωτογραφίες από την προαναφερθείσα 3D κάμερα στο αεροπλάνο. AI, κάμερες και λοιπές τεχνολογίες συνδυάζονται για να δημιουργηθεί μια ρεαλιστική, τρισδιάστατη απεικόνιση για το Immersive View.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.