Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει modders να εγκαθιστούν εκδόσεις των Windows σε smartphones τα οποία τρέχουν άλλο λειτουργικό σύστημα. Η ανάπτυξη των ARM-based Windows 10 έχει ανοίξει νέες προοπτικές και έκανε δυνατή την εγκατάσταση του λειτουργικού της Microsoft στο Samsung Galaxy S8 και το Xiaomi Mi 6.

Και τα δύο smartphones διαθέτουν των Snapdragon 835. Σύμφωνα με τον τύπο που εγκατάστησε στο Samsung Galaxy S8 και το Xiaomi Mi 6 τα Windows 10, δεν είναι τα πρώτα στα οποία έχει καταφέρει να τρέξει το OS. Ο Evisio0n ανέφερε ότι έχει τρέξει το λειτουργικό της Microsoft τόσο στο Google Pixel 3 XL, όσο και το OnePlus 6T, τα οποία διαθέτουν των Snapdragon 845.

Τα ARM-based Windows 10 δεν διαφέρουν σχεδόν σε τίποτα από την desktop έκδοση του λειτουργικού, όσον αφορά τη λειτουργικότητα. Με λίγα λόγια, όταν η ανάπτυξη τους ολοκληρωθεί, θα επιτρέπουν στους κατόχους smartphones να τρέχουν Windows apps και άλλα .exe αρχεία.

Όπως και να έχει, απέχουμε αρκετά από την πρώτη πραγματικά stable έκδοση των ARM-based Windows 10, η οποία δεν θα απαιτεί τροποποιήσεις και αποσφαλμάτωση για το εκάστοτε μοντέλο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.