Η Σιγκαπούρη έχει ξεκινήσει μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία, το πρόγραμμα CADENCE (Cancer Detected Early caN be CurEd), με στόχο την ανακάλυψη και επικύρωση βιοδεικτών για την έγκαιρη ανίχνευση έως και εννέα καρκίνων υψηλής συχνότητας και θνησιμότητας. Η εταιρεία βιοτεχνολογίας MiRXES Ptr Ltd υπέγραψε πρόσφατα μνημόνιο για την έναρξη αυτού του παγκοσμίως πρώτου κλινικού ερευνητικού έργου μεγάλης κλίμακας.

Το έργο επικεντρώνεται σε συνδυασμούς κυκλοφορούντων στο αίμα μικροRNA (miRNA) και βιοδεικτών μεθυλίωσης του DNA, με στόχο την ανάπτυξη ενός τεστ έγκαιρης ανίχνευσης πολλαπλών καρκίνων για καρκίνους, όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, του μαστού, του παχέος εντέρου, του ήπατος, του στομάχου, του οισοφάγου, των ωοθηκών, του παγκρέατος και του προστάτη.

Η σύμβαση, στην οποία συμμετείχε ο Ong Ye Kung, περιελάμβανε συνεργασία με νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα και πανεπιστήμια, διαμορφώνοντας μια μοναδική σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η MiRXES θα επενδύσει περίπου 50 εκατ. δολάρια S$ (35,6 εκατ. δολάρια) σε διάστημα τριών ετών, συμπληρωμένα από συνεισφορές σε είδος από ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και υγειονομικής περίθαλψης.

Η έρευνα, η οποία καλύπτει πάνω από 12.000 άτομα, αποσκοπεί στη δημιουργία δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας τόσο για βιοδείκτες και κιτ δοκιμών για έναν καρκίνο, όσο και για πολλούς καρκίνους. Το έργο CADENCE ενισχύει την ηγετική θέση της Σιγκαπούρης στην έγκαιρη ανίχνευση του μοριακού καρκίνου και θα δημιουργήσει πάνω από 80 νέες θέσεις εργασίας στην έρευνα, την παραγωγή και την επιστήμη των δεδομένων.

Το έργο περιλαμβάνει δύο φάσεις, με την πρώτη να επικεντρώνεται στην ανακάλυψη βιοδεικτών και την ανάπτυξη δοκιμών εντός του 2024, ενώ ακολουθεί η φάση της εφαρμογής και της κλινικής χρησιμότητας από το 2024 και μετά. Ο απώτερος στόχος είναι να φέρει επανάσταση στη διάγνωση του καρκίνου, μετατοπίζοντας τη διάγνωση από τα όψιμα στάδια ανίχνευσης στα πρώιμα στάδια, σώζοντας ενδεχομένως πολλές ζωές.

Γνωστοί περιβαλλοντικοί ρύποι βοηθούν στην εξάπλωση του καρκίνου

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.