Τα Chromebook έχουν αποκτήσει σημαντική επιρροή στον τομέα της εκπαίδευσης. Χάρη στο χαμηλό κόστος τους, το οποίο προέρχεται από την εκτέλεση του cloud-centric Chrome OS, έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή στα σχολεία. Όποιος ενδιαφέρεται, είτε είναι στην εκπαίδευση, είτε όχι, μπορεί να αποκτήσει ένα εξαιρετικό Chromebook με λιγότερα χρήματα από αυτά που θα έπρεπε να ξοδέψει για έναν φορητό υπολογιστή με Windows ή ένα MacBook. Φαίνεται ότι η Apple έχει λάβει υπόψη της αυτή την πραγματικότητα της αγοράς, καθώς μια νέα έκθεση υποδηλώνει ότι η εταιρεία θα μπορούσε να κυκλοφορήσει μια νέα σειρά MacBook για να ανταγωνιστεί τα Chromebook.

Σύμφωνα με έκθεση του DigiTimes που επικαλείται πηγές της βιομηχανίας, η Apple εργάζεται πάνω σε μια νέα σειρά MacBook χαμηλού κόστους που απευθύνεται στον εκπαιδευτικό τομέα και στοχεύει κυρίως στην αγορά των Chromebooks. Αυτός ο φορητός υπολογιστής θα κυκλοφορήσει ως ξεχωριστή σειρά από τα MacBook Air και τα MacBook Pro. Όσο για το τι θα επιτρέψει στην Apple να επιτύχει χαμηλότερη τιμή, η νέα σειρά φορητών υπολογιστών θα μπορούσε να συνεχίσει να χρησιμοποιεί ένα μεταλλικό περίβλημα αλλά κατασκευασμένο από διαφορετικά υλικά. Επίσης, διάφορα εξαρτήματα αναμένεται να είναι οικονομικά, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Η έκθεση προσδιορίζει τα παραπάνω σημειώνοντας ότι οι μεγάλοι προμηθευτές της Apple δεν έχουν δείξει ακόμη σημάδια κατασκευαστικής δραστηριότητας. Δεδομένου ότι η Apple ακολουθεί έναν κύκλο εννέα μηνών για τη μετάβαση από την ανάπτυξη στη μαζική παραγωγή, το συντομότερο που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ο πρώτος φορητός υπολογιστής της νέας σειράς είναι το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Μένει να δούμε πώς ακριβώς η Apple αναπτύσσει αυτό το MacBook χαμηλότερου κόστους, αν σκοπεύει να πουλήσει το προϊόν εκτός των ΗΠΑ, και πόσο θα στοιχίζει. Το φθηνότερο MacBook Air 13 ιντσών M1 κοστίζει 999 δολάρια, ενώ τα κορυφαία Chromebook κοστίζουν από 700 έως 1.200 δολάρια και τα εκπαιδευτικά μοντέλα κυμαίνονται από τα 150 έως τα 300 δολάρια.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.