Όπως χαρακτηριστικά διαβάζουμε στο androidauthority, υπάρχει πλήθος εφαρμογών που σου επιτρέπει να στέλνεις μηνύματα από το desktop ή από τον web browser. Αλλά γιατί να πρέπει να χρησιμοποιήσεις τρίτα apps; Δεν θα πρέπει η Google να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα natively;

Μπορεί να χρειάστηκαν χρόνια μέχρι να το αποφασίσει, αλλά τελικά φαίνεται ότι η Google είναι έτοιμη πλέον να προσφέρει το desktop texting μέσω του Android Messages. Χωρίς την ανάγκη κάποιου τρίτου app. Απλά και μόνο με την «σύνδεση» του smartphone σου με το PC και στη συνέχεια με τον λογαριασμό Google. Το XDA Developers παρακολουθεί από κοντά τον κώδικα του Android Messages. Τον περασμένο Φεβρουάριο, είχαμε δει ότι το RCS έφθασε στο Android Messeges, που στην ουσία ήταν και η πρώτη επιβεβαίωση ότι ένας texting desktop client θα κάνει σύντομα την εμφάνισή του. Πλέον έχουμε screenshots της διαδικασίας setup, κάτι που αυτόματα μετατρέπει το ερώτημα από το αν θα έρθει η δυνατότητα, σε πότε.

Πρώτα θα δημιουργείτε ένα QR code στο messages.android.com. Στη συνέχεια μέσω του Android Messages app, θα μπορείτε να σκανάρετε το QR code, το οποίο θα συνδέει το τηλέφωνο με το desktop. Τέλος, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι συνδέσετε το Google account σας στο Android Messeges για μια πιο προσωποποιημένη εμπειρία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.