Προειδοποίηση: Αυτό το άρθρο περιέχει συζήτηση για την παιδική κακοποίηση, την οποία ορισμένοι αναγνώστες μπορεί να βρουν ενοχλητική.

Ο Ryan Montgomery, επαγγελματίας Ethical Hacker, έδειξε πόσο εύκολο είναι να στοχοποιηθεί ένα παιδί στο διαδίκτυο, από διάφορα αρπακτικά. Ο Montgomery έχει κάνει επάγγελμα το hacking και δουλεύει για εταιρίες, ώστε να βρει τα τρωτά τους σημεία, σε θέματα ασφαλείας το διαδίκτυο. Κάνοντας επιθέσεις στους σερβερς της εταιρίες και στις υπηρεσίες της, προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση και να επισυμάνει στην εταιρία ποια σημεία πρέπει να διορθώσει, ώστε να είναι ασφαλής.

Ο Montgomery μαζί με τον Adin Ross έκαναν ένα livestream στο οποίο θέλησαν να δείξουν πόσο εύκολο είναι να πέσει ένα παιδί θύμα κακοποίησης στο διαδίκτυο από κάποιο παιδεραστή. Το βίντεο κοινοποιοήθηκε και στο κανάλι του Montgomery στο YouTube.

Ο Montgomery έχει κάνει και άλλα βίντεο για το πόσο εύκολα μπορεί να στοχοποιηθεί κάποιος στο διαδίκτυο ή να πέσει θύμα απάτης, όμως αυτό που έκανε αυτή τη φορά είναι αρκετά ποιο ακραίο.

Έψαξε για chatrooms στο διαδίκτυο για έφηβους, με στόχο να ακολουθήσει τα βήματα που θα έκανε ένα παιδί για να μιλήσει στο διαδίκτυο με συνομήλικούς του. Σε μια από αυτές τις σελίδες δημιούργησε έναν λογαριασμό με το όνομα «Ashley13fTX», που σημαίνει Asley 13 ετών, θηλυκό, Τέξας. Στην συνέχεια συνδέθηκε σε διάφορα δωμάτια συνομιλιών.

Με τον ψεύτικο λογαριασμό έστειλε στο κεντρικό chat το “Γεια, θέλει κανείς να συνομιλήσει;”. Τα μηνύματα ξεκίνησαν να πλημμυρίζουν την οθόνη της και ο Ryan θεωρεί πως τα περισσότερα ήταν από ενήλικες που παριστάνουν τα παιδιά.

Άρχισε να χρησιμοποιεί αργκό όπως «asl» – που σημαίνει «ηλικία φύλλο τοποθεσία» – για να μάθει περισσότερα για τους ανθρώπους που έστελναν μηνύματα, καθώς και να χρησιμοποιεί γλώσσα για να τον κάνει να φαίνεται σαν έφηβη.

Ένα άτομο που έστειλε μήνυμα ήταν ένας 56χρονος που είπε ότι «δεν ήταν παντρεμένος». Όταν τον ρώτησαν αν έχει πρόβλημα που είναι 13 χρονών,  απάντησε: «Αν δεν νοιάζεσαι για τη δική μου, δεν με νοιάζει για τη δική σου».

Στην συνέχεια το 56χρονο αρπακτικό έκανε ερωτήσεις σχετικά με την εμφάνιση της υποτιθέμενης κοπέλας, όπως το ύψος της και το βάρος της. Όμως μετά την ρώτησε αν είναι παρθένα. Ο Montgomery απάντησε καταφατικά και τότε εκείνος τις συμβούλεψε πως πρέπει να χάσει την παρθενιά της με κάποιον στην ηλικία του.

παιδεραστή

Ο ιστότοπος που χρησιμοποιούσαν δεν φαίνεται να επιτρέπει σε κάποιον να στέλνει φωτογραφίες, βίντεο ή να συμμετέχει σε βιντεοκλήσεις.

Ωστόσο, γρήγορα έπεισαν τον 56χρονο παιδεραστή να μετακομίσει σε μια διαφορετική πλατφόρμα όπου θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Στην συνέχεια εξήγησε πως από δω και πέρα θα αναλάβει αυτός και οι συνεργάτες του, καθώς μια τέτοια επιχείρηση μπορεί να πάρει μέρες, βδομάδες ή και μήνες.

Google: Αυτή η κόκκινη γραμμή δείχνει το χακάρισμα του λογαριασμού σας

Στο τέλος κανονίζουν συνάντηση με τον παιδεραστή, έχοντας ενημερώσει την αστυνομία, ώστε να τον τσιμπήσει.

Σε περίπτωση που έχετε παρατηρήσει τέτοιες συμπεριφορές στο διαδίκτυο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με την αστυνομία και την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88. Στέλνοντας e-mail: [email protected].

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.