Δεν είναι το πρώτο smartphone που πιάνει φωτιά. Δεν είναι το πρώτο τηλέφωνο της Xiaomi ή των παλιών/νυν/νέων εταιρειών της που σκάει. Ποια είναι όμως η αιτία; Μήπως κάποιος άσκησε εξωτερική πίεση στο Poco X3 Pro που έσκασε μετά από πλήρη φόρτιση;

Ένας χρήστης στο Twitter βρήκε ένα άκυρο post για το Realme Pad και αποφάσισε να ανακοινώσει εκεί ότι το 2 μηνών X3 Pro που έχει έσκασε 5 λεπτά αφότου το έβγαλε από τον φορτιστή και εφόσον φόρτισε πλήρως στο 100%.

Το να κάνεις μία τέτοια δήλωση σε οποιονδήποτε τυχαίο τύπο, του κάθε κοινωνικού δικτύου, και να ζητάς βοήθεια, δεν πρόκειται να σου προσφέρει τίποτα. Όσες φωτογραφίες και να βάλεις, η ιστορία θα έχει την ίδια κατάληξη – η εταιρεία θα ζητήσει να στείλεις το τηλέφωνο να το εξετάσουν.

Στην αρχή αρκετοί έσπευσαν να κατηγορήσουν την Poco India – που είχε κάνει tag ο χρήστης – ότι δεν απάντησε στο μήνυμα του. Η εταιρεία τελικά ανταποκρίθηκε σε μήνυμα του 91Mobiles που έφερε το θέμα στο φως. Η απάντηση της ήταν λίγο πολύ ότι έχουμε ξανά δει, αλλά μπαίνει σε λίγο περισσότερες λεπτομέρειες.

Θα αφήσουμε κατά μέρος τα γνωστά ότι κάνουν τα πάντα για την ποιότητα των συσκευών, την ασφάλεια των πελατών, και τα λοιπά. Η Poco λέει ότι μετά από έρευνα διαπίστωσαν ότι η συσκευή ήταν λυγισμένη και η μονάδα υγρών κρυστάλλων (LCM) ήταν θρυμματισμένη, που υποδεικνύει ότι ασκήθηκε εξωτερική δύναμη στο Poco X3 Pro.

Προφανώς αυτό δεν καλύπτεται από την εγγύηση και ο χρήστης που προσπάθησε με “εκβιασμό” μέσω των social media να βγάλει τα δικά του σπασμένα από οποιαδήποτε εταιρεία, δεν κατάφερε τίποτα θετικό για τον ίδιο. Η Poco μπορεί να ευχαριστεί για τη διαφήμιση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εντελώς άκυρο το άρθρο!!!
  Τόσο σε εμένα όσο και σε φίλους μου έχει έχουν χαλάσει κινητά.
  Ξαφνικά δεν άνοιγαν, το δικό μου ήταν iPhone, όταν το έστειλα για επισκευή μου είπαν ότι έχει βραχεί, κάτι που εννοείται πως δεν ίσχυε.
  Το ίδιο έγινε και με κινητό Android μετά από μια εβδομάδα χρήσης!
  Πόσο μάλλον με ένα τόσο σοβαρό θέμα
  Ψέματα λένε για να μην πληρώσουν τη.

 2. Τηλέφωνα που χρησιμοποιούν μπαταρίες Lipo(λιθίου πολυμερούς) είναι επικίνδυνα διότι οι συγκεκριμένες μπαταρίες περιέχουν αλκοόλη καί διογκώνονται ή και πιθανόν να εγκραγούν.Καλύτερα να προτιμώνται τηλέφωνα με Lion(ιόντων λιθίου)

  • Ολα (νομιζω) τα android κινητα χρησιμοποιουν Li-po. Απ’οσο ξερω, li-ion χρησιμοποιει μονο η apple. Εκτος του οτι τα iphone ειναι πολυ πιο ακριβα απο ενα Χ3 pro για παραδειγμα, και οι δυο τυποι μπαταριας μπορουν να φουσκωσουν ή και να εκραγουν αν δεν τις μεταχειριζονται καλα

 3. Και τό δικό μου POCO M3 μετά 6 μήνες από την αγορά του και μετά από επανεκκινηση δεν ξαναλειτούργησε ποτέ

 4. Ολα (νομιζω) τα android κινητα χρησιμοποιουν Li-po. Απ’οσο ξερω, li-ion χρησιμοποιει μονο η apple. Εκτος του οτι τα iphone ειναι πολυ πιο ακριβα απο ενα Χ3 pro για παραδειγμα, και οι δυο τυποι μπαταριας μπορουν να φουσκωσουν ή και να εκραγουν αν δεν τις μεταχειριζονται καλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.