Η αιώνια κόντρα για το ποιο λειτουργικό είναι καλύτερο, Android και iOS δεν λέει να σταματήσει. Και σε αυτή συμβάλλουν διάφορες έρευνες, όπως αυτή στην οποία αναφερόμαστε με αυτό το σύντομο άρθρο.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Green smartphones αναφέρει ότι στην έρευνά της ανακάλυψε πως το Android είναι πιο φιλικό προς το χρήστη σε σχέση με το iOS. Και κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, βάσει των αναζητήσεων Google των χρηστών. Ανέλυσαν αν οι χρήστες του Android ή του iOS πραγματοποιούσαν πιο συχνά αναζητήσεις όπως πως να προβούν σε εγγραφή οθόνης ή πως να λάβουν ένα screenshot.

Καθώς ο μέσος μηνιαίος αριθμός αναζητήσεων μειώνεται, αυτό κατά την άποψη της Green smartphones σημαίνει ότι λιγότεροι χρήστες χρειάζονται βοήθεια για αυτές τις διεργασίες, κάτι που με τη σειρά του δείχνει ότι το λειτουργικό είναι πιο φιλικό προς το χρήστη.

Πιο συγκεκριμένα, ανακάλυψαν ότι το Android είναι κατά 58% πιο εύκολο στη χρήση σε σχέση με το λειτουργικό σύστημα της Apple, καθώς ο αριθμός των αναζητήσεων στη Google σχετικά με την επιτέλεση απλών διεργασιών, ήταν μικρότερος σε σχέση με τον αριθμό αναζητήσεων για το λειτουργικό της Apple.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.