Τα σημερινά premium flagship smartphones έχουν LPDDR5X μνήμη RAM και όλοι επιθυμούν η ακριβή συσκευή που διαθέτουν να έχει αυτόν τον τύπο ισχυρής RAM. Ωστόσο, φαίνεται ότι φτάνουμε στο τέλος της LPDDR5X, καθώς βρίσκεται προ των πυλών η επόμενη γενιά μνήμης. Η LPDDR5T λέγεται ότι προσφέρει 13% ταχύτερη ταχύτητα ανάγνωσης από την X.

Η LPDDR5T ανακοινώθηκε πριν από σχεδόν ένα χρόνο, τον Ιανουάριο του 2023, αλλά μέχρι στιγμής κανένα τηλέφωνο δεν την έχει χρησιμοποιήσει. Αυτό πρόκειται να αλλάξει, σύμφωνα με τον πολύ δημοφιλή και έγκυρο leaker του κινέζικου κοινωνικού δικτύου Weibo, Digital Chat Station.

Οι υποτιθέμενες συσκευές που θα φιλοξενήσουν πρώτες την LPDDR5T θα είναι η επερχόμενη σειρά Vivo X100, των οποίων η επίσημη παρουσίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 17 Νοεμβρίου στην Κίνα.

Πηγές αναφέρουν, λοιπόν, ότι η νέα μνήμη LPDDR5T θα κάνει ντεμπούτο με τα Vivo X100. Επιπλέον, σημειώνουν ότι όλα τα μοντέλα της σειράς θα διαθέτουν αυτόν τον τύπο μνήμης RAM. Το 13% βελτίωση που προσφέρει μπορεί να μην σας ακούγεται πολύ, αλλά ο ρυθμός δεδομένων 9.6GB/s της LPDDR5T θα προσφέρει πιο ομαλή και απρόσκοπτη εμπειρίας από τα 8.5GB/s που φτάνει η LPDDR5X.

Επιπλέον, αυτή η νέα RAM είναι συμβατή με το chip MediaTek Dimensity 9300, το οποίο λέγεται ότι θα δούμε στο εσωτερικό των Vivo X100. Όσον αφορά την ποσότητα της RAM, η SK Hynix σχεδιάζει να προσφέρει ένα προϊόν χωρητικότητας 16GB. Θα το επιτύχει αυτό συνδυάζοντας πολλά μεμονωμένα LPDDR5T chip, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα ταχύτητα επεξεργασίας δεδομένων 77GB ανά δευτερόλεπτο. Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι η LPDDR5T είναι ενεργειακά πιο αποδοτική, καθώς λειτουργεί στη χαμηλότερη τάση εντός του εύρους των προτύπων 1.01 έως 1.12 V.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.