Ο ελεύθερος χώρος στο εσωτερικό των ηλεκτρονικών συσκευών μειώνεται διαρκώς. Οι εταιρείες προσπαθούν να μειώσουν τον όγκο των συσκευών και προφανώς των χώρο που καταλαμβάνουν τα εσωτερικά εξαρτήματα. Καλωσορίστε την iSIM της Qualcomm.

Το νέο πρότυπο iSIM (integrated SIM) σχεδίασαν η Vodafone, η Qualcomm, και η γαλλική πολυεθνική εταιρεία Thales και πραγματοποίησαν δοκιμές με ένα concept Samsung Galaxy Z Flip 3 στο δίκτυο της Vodafone.

Το νέο πρότυπο iSIM βασίζεται στην eSIM με τη διαφορά ότι ενσωματώνει απευθείας την τεχνολογία SIM στο κύριο chipset της συσκευής. Η eSIM απαιτούσε ξεχωριστό chip για την επεξεργασία δεδομένων.

Το βασικό χαρακτηριστικό της iSIM από την Qualcomm είναι ότι εξαλείφει τον ξεχωριστό αποκλειστικό χώρο για τις υπηρεσίες SIM, ενώ προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της eSIM, όπως η απομακρυσμένη παροχή SIM από τους παρόχους.

Το νέο πρότυπο θα επιτρέψει επίσης σε πολλές συσκευές όπως φορητούς υπολογιστές, tablet, συσκευές VR, IoT, και άλλα, να επωφεληθούν από τις ενεργές συνδέσεις δεδομένων χωρίς να σπαταλούν πολύτιμο χώρο.

Δεν έχουμε ιδέα πότε θα είναι διαθέσιμη η iSIM στην αγορά, γιατί οι εταιρείες δεν ανέφεραν τίποτα σχετικά με αυτό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.