Το Instagram δοκιμάζει ήδη ένα νέο είδος διαφημίσεων που δεν θα μπορούν να παραληφθούν. Η νέα λειτουργία ονομάζεται “Ad Breaks” (διάλλειμα για διαφημίσεις) και θα διακόπτει τους χρήστες από ότι κάνουν για να τους δείξει διαφημίσεις 3-5 δευτερολέπτων, πριν τους επιτρέψει να συνεχίσουν να κατεβαίνουν στη ροή τους.

Η νέα λειτουργία βρέθηκε από το Android Authority, μετά από τις αναφορές αρκετών χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα. Η Meta ίσως προχωρήσει σε αυτή την υλοποίηση, ώστε να μετριάσει τις απώλειες που είχε από την Apple, λόγω των λειτουργικών απορρήτου, που εμποδίζουν τις στοχευμένες διαφημίσεις. Παράλληλα το TikTok συνεχίζει την ανοδική του πορεία, με το Instagram να μένει πίσω.

Με το Instagram να είναι ήδη γεμάτο διαφημίσεις, οι νέες διαφημίσεις θα κάνουν αδύνατο στον χρήστη της πλατφόρμας, να την χρησιμοποιήσει. Μετά από τρία stories θα εμφανίζει διαφημίσεις 3-5 δευτερολέπτων. Το ίδιο θα ισχύει και όταν ο χρήστης απλά κάνει κύλιση στην ροή, στην αναζήτηση, ακόμα και στις φωτογραφίες κάποιου.

instagram διαφημίσεις

Οι διαφημίσεις θα είναι χωρίς δυνατότητα παράλειψης και θα πρέπει να δείτε την διαφήμιση υποχρεωτικά, για μέχρι και 5 δευτερόλεπτα. Προς το παρόν δεν έχει καταστεί σαφές για το αν η λειτουργία θα έρθει σε όλους, καθώς κυκλοφορεί δοκιμαστικά σε ορισμένους χρήστες από την εταιρία.

Ο Διαβολικός κομήτης πέρασε στην μικρότερη απόσταση από την Γη

Αυτή η λειτουργία θυμίζει αρκετά τις διαφημίσεις του YouTube στα shorts, με τη διαφορά πως εκεί μπορεί να προχωρήσεις στο επόμενο χωρίς να περιμένεις για 5 δευτερόλεπτα να τελειώσει η διαφήμιση.

instagram διαφημίσεις

Προσωπικά δεν τρελαίνομαι για το Instagram, οπότε δε θα αγόραζα συνδρομή για να μην βλέπω διαφημίσεις. Όμως οι φανατικοί της πλατφόρμας είναι εξαγριωμένοι. Αρκετοί απειλούν πως θα αποχωρήσουν από την πλατφόρμα, που πλέον έχει και αρκετούς ανταγωνιστές όπως το TikTok και το YouTube Shorts, για την θέαση σύντομων βίντεο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.