Ο γνωστός κατασκευαστής CMOS OmniVision Technology ανακοίνωσε επίσημα την υλοποίηση της μικρότερης τεχνολογίας 0.56μm pixel στον κόσμο. Η εταιρεία είπε ότι η ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης έχει επαληθεύσει ότι ακόμα κι αν το μεμονωμένο μέγεθος pixel είναι ήδη μικρότερο από το μήκος κύματος, το μειωμένο μέγεθος pixel δεν περιορίζεται από το μήκος κύματος του προσπίπτοντος φωτός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η OmniVision, ο σχεδιασμός 0.56μm pixel υλοποιείται με τη χρήση της διαδικασίας 28nm της TSMC που είναι αφιερωμένη στους αισθητήρες εικόνας CMOS, ενώ το λογικό πλακίδιο χρησιμοποιεί έναν κόμβο διεργασίας 22nm.

Το pixel χρησιμοποιεί βαθιές φωτοδιόδους και την τεχνολογία PureCell Plus της OmniVision, επιτρέποντάς να επιτύχει απόδοση QPD και QE συγκρίσιμη με το 0.61μm pixel της εταιρείας.

Σύμφωνα με την OmniVision, η πρώτη μήτρα 0.56μm pixel θα εφαρμοστεί σε αισθητήρες εικόνας 200MP για smartphone το δεύτερο τρίμηνο του 2022, με δείγματα να είναι έτοιμα το τρίτο τρίμηνο.

Οι καταναλωτές μπορούν να περιμένουν να δουν νέα smartphone που θα περιέχουν το μικρότερο pixel στον κόσμο στις αρχές του 2023, όπου και αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα πρώτα τηλέφωνα με τέτοιους αισθητήρες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.