Από τη Samsung και τη Motorola, έως τη Xiaomi και την ASUS, υπάρχουν πολλές εταιρείες που διαθέτουν στην αγορά αναδιπλούμενες συσκευές. Η Apple δεν έχει λανσάρει οποιαδήποτε συσκευή τέτοιας μορφής, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει με την έλευση ενός foldable MacBook.

Αναφορά λέει ότι η Apple αναμένεται να λανσάρει ένα MacBook με αναδιπλούμενη οθόνη το 2026. Η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με προμηθευτές οθονών για την ανάπτυξη αυτού του νέου μοντέλου, το οποίο θα μπορούσε να ανακοινωθεί το 2025 και να κυκλοφορήσει το 2026.

Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για αυτό το foldable MacBook, όπως το μέγεθος της αναδιπλούμενης οθόνης ή άλλες προδιαγραφές. Παρ’ όλα αυτά, μια έκθεση από τον Δεκέμβριο του 2022 είχε επισημάνει την ύπαρξη ενός τέτοιου MacBook που θα έχει 20.25 ιντσών οθόνη.

Η Apple δεν θα είναι η πρώτη μάρκα που θα προσφέρει έναν υπολογιστή με αναδιπλούμενη οθόνη, καθώς η Lenovo και η ASUS κυκλοφορούν ήδη τέτοιες συσκευές. Η Lenovo προσφέρει το ThinkPad X1 Fold, το οποίο διαθέτει οθόνη 16.3 ιντσών. Εντωμεταξύ, το ASUS Zenbook 17 Fold διαθέτει οθόνη 17 ιντσών.

Και οι δύο συσκευές, όταν ανοίγουν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως οθόνες ή γιγαντιαία tablet, ενώ σε κατάσταση αναδίπλωσης μπορούν να μετατραπούν σε φορητοί υπολογιστές 12 ιντσών με την προσάρτηση ενός μαγνητικού πληκτρολογίου στο κάτω μέρος – ή με εικονικό πληκτρολόγιο.

Υποθέτουμε ότι το foldable MacBook της Apple θα ακολουθεί παρόμοια προσέγγιση, ενώ παράλληλα θα είναι ο πρώτος “φορητός” υπολογιστής της εταιρείας με οθόνη αφής. Αν και παλαιότερες αναφορές λένε ότι το πρώτο MacBook με οθόνη αφής θα κυκλοφορήσει το 2025.

Τέλος, θα έχει ενδιαφέρον αν δούμε την τιμή του αναδιπλούμενου MacBook, καθώς θα είναι μία “εξωτική” συσκευή με την υπογραφή της Apple. Αν το ASUS Zenbook 17 Fold έχει τιμή εκκίνησης τα 3.500 δολάρια και το Lenovo ThinkPad X1 Fold τα 2.500 δολάρια, τότε η πρόταση της Apple θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 4.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.