Κατά τη διάρκεια της MWC στη Βαρκελώνη, το XDA Developers είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον general Manager της Poco, τον Kevin Qiu αλλά και με τον επικεφαλή του product marketing της Poco Global Angus Kai Ho Ng, για το μέλλον της Poco, του MIUI και το τι θα πρέπει να αναμένουμε στη συνέχεια.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η Poco επιβεβαίωσε τη στήριξή της στην κοινότητα των enthusiasts, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να επιτρέπει το ξεκλείδωμα του bootloader των συσκευών της. Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι αν και συνεχίζει να εστιάζει στις μεσαίου κόστους συσκευές, δεν θα μπορούσε να βγάλει από το πλάνο της την ανάπτυξη ενός αναδιπλούμενου smartphone ή ένα ultra flagship για το μέλλον.

Όταν ρωτήθηκαν σχετικά με την προσφορά μακροπρόθεσμης υποστήριξης στα smartphones της, όπως κάνει η Google ή η Samsung, τόνισαν ότι το εξετάζουν, αν και παραδέχτηκαν ότι αυτό έγινε κατόπιν εντολής της ομάδας  MIUI της Xiaomi, καθώς η Poco δεν θα μπορούσε να επεκτείνει την υποστήριξη χωρίς η Xiaomi η ίδια να ακολουθήσει μια τέτοια ενέργεια.

Ο Angus τόνισε στο XDA Developers, ότι η POCO αξιολογεί επί του παρόντος την επέκταση των ενημερώσεων ασφαλείας για ορισμένους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και ότι το πιθανότερο είναι ότι αν αυτό κάποτε συνέβαινε, θα συνέβαινε για τις σειρές Poco X και F.

Το πιο σημαντικό πάντως είναι ότι η εταιρεία εξετάζει τη διάθεση μιας τροποποιημένης και debloated έκδοσης του MIUI με έμφαση στη βελτίωση των επιδόσεων σε budget συσκευές. Δεν είναι ξεκάθαρο πως θα μοιάζει μια τέτοια έκδοση του MIUI, αν και τα στελέχη της Poco ξεκαθαρίζουν ότι στόχος είναι η αφαίρεση διεργασιών απαιτητικών σε πόρων σε μια προσπάθεια ριζικής βελτίωσης των επιδόσεων σε αυτές τις συσκευές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.