Υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες φήμες σχετικά με τις κάμερες του επερχόμενου Samsung Galaxy S22 Ultra. Κάποιοι λένε ότι το τηλέφωνο θα επαναχρησιμοποιήσει το σύστημα του S21 Ultra, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι θα είναι εξοπλισμένο με τους νέους αισθητήρες των 200 MP της Samsung. Τώρα ο γνωστός leaker Ice Universe ήρθε για να κλειδώσει μία και καλή τα specs των καμερών του high-end smartphone.

Σύμφωνα με τον leaker, το Galaxy S22 Ultra θα διαθέτει δύο φακούς ζουμ με μεταβλητή εστιακή απόσταση, ο ένας στα 3x και ο άλλος στα 10x. Τα νούμερα φαίνονται ίδια με αυτά του S21 Ultra, αν και μάλλον οι νέοι φακοί θα μπορούν να μεγεθύνουν περαιτέρω.

Θα υπάρξει μια μικρή αναβάθμιση στους αισθητήρες που χρησιμοποιούνται στις δύο telephoto. Το Samsung Galaxy S22 Ultra θα χρησιμοποιήσει δύο αισθητήρες 12MP με 1.22μm pixels, σε σύγκριση με τους δύο αισθητήρες 10MP με το ίδιο μέγεθος pixel που έχει ο προκάτοχος του. Και οι δύο κάμερες θα διαθέτουν οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS).

Η κύρια κάμερα θα είναι η ίδια, εκτός από μερικές τροποποιήσεις. Θα διαθέτει αισθητήρα 108MP με 0.8μm pixels. Δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για τον ίδιο αισθητήρα HM3 που χρησιμοποιείται στο τρέχον Ultra ή για μια νέα γενιά. Ωστόσο, έχει βελτιωμένο OIS.

Ο leaker αναφέρει ότι η ultra wide θα έχει έναν αισθητήρα 12MP με OIS. Η ηλεκτρονική σταθεροποίηση τείνει να κάνει αρκετά καλή δουλειά σε εξαιρετικά ευρεία κλίμακα, αλλά το OIS προσφέρει περισσότερες δυνατότητες.

Τέλος, η selfie κάμερα του Samsung Galaxy S22 Ultra θα διατηρήσει τον 40MP αισθητήρα και δεν πρόκειται να είναι under-display camera. Η πρώτη UDC της Samsung έχει ανάλυση μόνο 4MP και υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, άρα ίσως δούμε μία τέτοια κάμερα στα S23.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.