Η εταιρεία ασφαλείας Kaspersky ανακάλυψε πρόσφατα ότι διαδικτυακοί εγκληματίες έχουν σαν στόχο τη μόλυνση iPhones που τρέχουν iOS 15.7 μέσω του iMessages. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα ανακάλυψε πιθανώς επιβλαβής συμπεριφορά που προερχόταν από πλήθος iOS συσκευών.

Ωστόσο, εξαιτίας των περιορισμών του iOS η εταιρεία έπρεπε να δημιουργήσει offline backups και στη συνέχεια να προχωρήσει στην ανάλυσή τους. Η μόλυνση συμβαίνει όταν μια συσκευή iOS λαμβάνει μήνυμα μέσω του iMessage. Το εν λόγω μήνυμα περιλαμβάνει ένα συνημμένο αρχείο που επιτρέπει την εκτέλεση κακόβουλου κώδικα χωρίς να απαιτείται η αλληλεπίδραση του χρήστη.

H Kaspersky αναφέρει ότι η επίθεση επηρεάζει συσκευές που τρέχουν εκδόσεις του iOS 15.7, με την αναβάθμιση σε iOS 16 να είναι ο καλύτερος τρόπος προστασίας των χρηστών.

COSMOTE CHRONOS: Μία καινοτόμος εφαρμογή στη διάθεση του Πολιτισμού

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.