Τα Windows 11 αρνούνται να εγκατασταθούν σε PCs που δεν έχουν ένα συμβατό 64-bit CPU ή ένα TPM 2.0 chip. Στη πράξη κάτι τέτοιο σημαίνει ότι ακόμη και υπολογιστές που αγοράστηκαν πριν από μερικά μόλις χρόνια δεν θα μπορούν να τρέξουν το λειτουργικό.

Το Neowin σε άρθρο που δημοσιεύει επισημαίνει ότι υπάρχει ένας πολύ πιο απλός τρόπος με τον οποίο θα μπορέσεις να ξεπεράσεις το εν λόγω κλείδωμα. Ο τρόπος αυτός είχε αναφερθεί από έναν χρήστη από το μακρινό Βιετνάμ πριν από έναν χρόνο, ωστόσο για κάποιον λόγο δεν διαδόθηκε τότε. Αποτελεί μια πολύ μεγάλη εξέλιξη, καθώς επιτρέπει πανεύκολα την εγκατάσταση των Windows 11.

Μέσω του command line tool το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις το /product server  με αποτέλεσμα να μπορέσεις έτσι να ξεπεράσεις τους ελέγχους για το αν το PC έχει τα TPM 2.0 και ένα συμβατό PC. Η εντολή δηλαδή θα είναι:

setup /product server

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης θα εμφανίζεται ένα μήνυμα ότι εγκαθίσταται η Windows Server έκδοση, στη πράξη όμως εγκαθίστανται τα Windows 11 Home ή Windows 11 Pro ανάλογα το ISO.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.