Η Huawei παρουσίασε το Watch D, το πρώτο smartwatch με παρακολούθηση της πίεσης του αίματος, τον Δεκέμβριο του 2021. Αν και το έξυπνο ρολόι δεν υπολογιζόταν να κάνει ντεμπούτο εκτός Κίνας, τελικά η εταιρεία το λάνσαρε στις διεθνείς αγορές τον Μάιο.

Από την αρχή, ο κινέζικος τεχνολογικός κολοσσός είχε πει ότι η τιμή του στην Ευρώπη θα είναι στα 449€, αλλά δεν αποκάλυψε ποτέ την ημερομηνία κυκλοφορίας του Watch D. Η μεγάλη στιγμή έφτασε και το ρολόι θα κυκλοφορήσει στη Γερμανία στις 12 Οκτωβρίου.

Το Huawei Watch D αποτελείται από ένα ειδικά κατασκευασμένο αλουμίνιο υψηλής σκληρότητας με βελτιωμένη αντοχή. Η οθόνη του είναι τετράγωνη με μέγεθος 1,64 ίντσες και HD ανάλυση και 326ppi πυκνότητα. Το ρολόι έχει το ένα έκτο του βάρους ενός παραδοσιακού πιεσόμετρου.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι οι αυστηρές δοκιμές αεροστεγανότητας έχουν δώσει στο Watch D πιστοποίηση IP68 για αντοχή στο νερό και στη σκόνη, καθιστώντας το το πρώτο ρολόι της βιομηχανίας με υποστήριξη παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης που διαθέτει τέτοια πιστοποίηση.

Η ανίχνευση των καρδιακών παλμών γίνεται μέσω ενός οπτικού αισθητήρα υψηλής ευαισθησίας οκτώ καναλιών και το Huawei Watch D υποστηρίζει 70+ αθλητικές δραστηριότητες, κάθε είδους.

Στο εσωτερικό του Watch D έχει τοποθετηθεί μικροαντλία μεγέθους ίσου με ένα μικρό νόμισμα και ικανότητα συμπίεσης 40kPa, επιτρέποντας την ακριβή μέτρηση της αρτηριακής πίεσης από 40mmHg έως 230mmHg.

Ένας υβριδικός αλγόριθμος μέτρησης που αναπτύχθηκε από τη Huawei χρησιμοποιεί ισχυρούς υπολογιστές AI και έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσει περαιτέρω τις δυνατότητες ανίχνευσης του Watch D.

Η λειτουργία μέτρησης της αρτηριακής πίεσης (ΒP) λέγεται ότι πληροί τα πρότυπα της φαρμακευτικής βιομηχανίας με εξαιρετικά μικρό περιθώριο σφάλματος στη μέτρηση. Επιπλέον, έχει συνδυαστεί με EGG, η οποία είναι βασικά μια εξέταση για τον έλεγχο του καρδιακού ρυθμού και της ηλεκτρικής δραστηριότητας.

Η Huawei λέει ότι 6 μετρήσεις BP και 5 EGG ανά ημέρα εξακολουθούν να προσφέρουν έως και 7 ημέρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η φόρτιση του Huawei Watch D γίνεται ασύρματα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.