Καθώς το BlueStacks και άλλοι emulator προσπαθούν να παραμείνουν στην επιφάνεια, μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες κυκλοφορούν τις δικές τους προτάσεις. Η Microsoft κάνει τα πάντα για να μπορούν οι χρήστες να τρέχουν όχι απλά παιχνίδια αλλά και εφαρμογές Android σε υπολογιστές με Windows. Την ίδια στιγμή, η “επίσημη” υποστήριξη των Android παιχνιδιών έρχεται από τη Google και το Play Games για PC.

Τον Νοέμβριο του 2021, ο κολοσσός της αναζήτησης ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την υποστήριξη των παιχνιδιών Android σε όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές, όπως smartphones και tablets με κάθε μέγεθος οθόνης, αλλά και συσκευές που τρέχουν ChromeOS ακόμα και Windows. Νωρίτερα φέτος, λάνσαρε τη Beta του Play Games σε μόλις 13 χώρες. Τώρα, επεκτείνει τη διάθεση σε 56 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Αυτήν τη στιγμή, είναι διαθέσιμα στο Google Play Games για PC πάνω από 100 παιχνίδια, με περισσότερα να προστίθενται σταδιακά. Για να τρέξει κανείς τον emulator πρέπει να έχει 4 πύρηνο επεξεργαστή, 8GB μνήμη RAM, 10GB ελεύθερο χώρο σε SSD, Intel UHD Graphics 630 ή αντίστοιχη, και το σύστημα του πρέπει να τρέχει Windows 10 (v2004). Αυτές είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις. Η Google προτείνει κάποια GPU gaming επιπέδου με 8 λογικούς πυρήνες – η πλήρης λίστα είναι εδώ.

Αν θες να δοκιμάσεις τον emulator της Google για παιχνίδια Android μπες σε αυτόν τον ιστότοπο και κατέβασε τη Beta έκδοση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.