Στο Android εδώ και πολλά χρόνια υπάρχουν εφαρμογές οι οποίες ισχυρίζονται ότι κάνουν το Android smartphone πιο γρήγορο. Δυστυχώς όμως, το μόνο που κάνουν είναι να σκοτώνουν τις backgroud διεργασίες. Με το Android 14 όμως κάτι τέτοιο φθάνει στο τέλος του.

Ο λόγος για τα γνωστά σε όλους μας speed booster apps του Android, ή αλλιώς task killers που έχουν σχεδιαστεί να αφαιρούν τα background apps σε μια προσπάθεια να κάνουν το τηλέφωνο λίγο πιο γρήγορο. Μπορεί να δίνουν μια τέτοια αίσθηση αλλά μακροπρόθεσμα δεν έχουν κανένα απολύτως όφελος, καθώς το μόνο που πετυχαίνουν είναι να κάνουν το Android να λειτουργεί περισσότερο για να κάνει restart τις διεργασίες αυτές.

Στο Android 14 όπως αναφέρει ο Mishall Rahman, εμποδίζεται επιτέλους οι εφαρμογές να σκοτώνουν background διεργασίες που δεν είναι δικές τους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.