Τα Google Play System Updates είναι μια άλλη λέξη για τις ενημερώσεις της μονάδας Project Mainline και δεν πρέπει να συγχέονται με τις ενημερώσεις της εφαρμογής Google Play Services ή της εφαρμογής Play Store. Πιθανότατα δεν γνωρίζατε καν την ύπαρξη αυτών των ενημερώσεων και δεν θα σας κατηγορούσαμε αν δεν παρατηρούσατε ότι το Samsung Galaxy smartphone σας δεν έχει λάβει αυτές τις ενημερώσεις εδώ και πολλούς μήνες.

Ευτυχώς, όποιο και αν ήταν το πρόβλημα, φαίνεται ότι έχει πλέον διορθωθεί και το Galaxy smartphone σας μπορεί να λάβει και πάλι τις ελλείπουσες ενημερώσεις και να είναι σωστά ενημερωμένο. Το GalaxyClub αναφέρει ότι πολλά smartphones της Samsung άρχισαν να λαμβάνουν και πάλι τις καθυστερημένες ενημερώσεις του συστήματος Google Play, επιτρέποντάς τους να ενημερώσουν αρκετά τηλέφωνα Galaxy που έχουν κολλήσει στην ενημέρωση του συστήματος Google Play του Νοεμβρίου 2023.

Η λίστα με τις προηγουμένως επηρεασμένες συσκευές που μπορούν τώρα να πάρουν τα Google Play System Updates περιλαμβάνει τα Galaxy S23, Galaxy S22, Galaxy Z Fold 5 και το Galaxy S23 FE. Έχουν υπάρξει αναφορές ότι μετά από μερικές προσπάθειες κάποιοι κατάφεραν να περάσουν τις ενημερώσεις και στα Galaxy A53 και Galaxy A34. Αυτό δεν ισχύει όμως στην περίπτωση του Galaxy S20 Ultra, το οποίο παραμένει κολλημένο στην ενημέρωση συστήματος Google Play του Μαΐου 2023. Υπάρχει η πιθανότητα το fix να κυκλοφορεί σταδιακά, ο χρόνος θα δείξει.

Η έκθεση σημειώνει ότι αυτό το ζήτημα συνέβη ξανά το 2022, με τα τηλέφωνα να μένουν στην ενημέρωση του Ιουλίου 2022. Τελικά διορθώθηκε τον Ιανουάριο του 2023. Ο ίδιος κύκλος επαναλήφθηκε και αυτή τη φορά, με το ζήτημα να εμφανίζεται το δεύτερο εξάμηνο του έτους και να διορθώνεται τον Ιανουάριο του 2024. Δεν είναι ακόμη σαφές ποιο είναι το πρόβλημα που προκαλεί το κόλλημα των Galaxy smartphones σε μια παλαιότερη ενημέρωση συστήματος Google Play. Επιπλέον, ούτε η Samsung ούτε η Google έχουν τοποθετηθεί σχετικά με το ζήτημα ή τη λύση του.

Η ενημερωμένη έκδοση που είναι διαθέσιμη στα Galaxy smartphones αυτήν τη στιγμή είναι αυτή του Νοεμβρίου 2023. Πώς μπορείτε να ελέγξετε αν το τηλέφωνό σας έχει τα πιο πρόσφατα Google Play System Updates; Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις > Ασφάλεια και απόρρητο > Ενημερώσεις > Ενημέρωση συστήματος Google Play” και κάντε κλικ στην επιλογή “Έλεγχος για ενημερώσεις”. Εάν το τηλέφωνό σας εμφανίζει μια εγκατεστημένη ενημέρωση πριν από τον Νοέμβριο του 2023, κάντε μερικές ανανεώσεις για να αναγκάσετε το σύστημα να λάβει την τελευταία έκδοση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απο χθες το πρωι πηρε το δικο μου την ενημερωση νοεμβριου 2023 ενω ηταν κολλημενο στον ιουλιο. S23U

  2. To ίδιο και εδώ σε δύο κινητά……..
    To δικό μου: Samsung Galaxy S23 Ultra πήρε χθες ενημέρωση Google Play System Update νοεμβρίου 2023, και Security Update Ιανουαρίου.
    Και σε φίλο μου Samsung Galaxy Μ13 πριν περίπου 2 εβδομάδες, πήρε ενημέρωση Google Play System Update νοεμβρίου 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.