Παλαιότερα, ο καλύτερος Nintendo Switch emulator για Android ήταν πιθανότατα ο Skyline Emulator. Είχε σημειώσει πολλά υποσχόμενη πρόοδο και ήταν ικανός να αναπαράγει πολλούς indie και δημοφιλείς τίτλους. Παγιώθηκε ως ένας από τους καλύτερους emulator για Android. Ωστόσο, η ομάδα πίσω από αυτόν σταμάτησε έκτοτε να τον αναπτύσσει λόγω των πρόσφατα αυξημένων απειλών από τη Nintendo. Τώρα, όμως, οι προγραμματιστές πίσω από τον Yuzu ανακοίνωσαν ότι ο δικό τους emulator για Nintendo Switch είναι διαθέσιμος και στο Android.

Για να είμαστε ξεκάθαροι, πρόκειται για μια έκδοση πρώιμης πρόσβασης και δεν είναι εγγυημένο ότι θα λειτουργήσει στη συσκευή σας. Παρ’ όλα αυτά, είναι θετικό που πλέον κάνει τα πρώτα του βήματα στο Android. Ο Yuzu είναι ο καλύτερος emulator του Nintendo Switch για PC και ιδανική λύση για όσους θέλουν να παίξουν τους αγαπημένους τους τίτλους χωρίς κολλήματα. Αν θέλετε τον δοκιμάσετε θα χρειαστείτε μια συσκευή με Snapdragon 865 ή νεότερο και τουλάχιστον 8GB μνήμης RAM – σύμφωνα με τους δημιουργούς του emulator.

Όσον αφορά άλλα chipsets, οι MediaTek και Exynos επεξεργαστές δεν αναμένεται να τρέξουν τον emulator, εκτός ίσως από τον Exynos 2200. Εκτός από καλό hardware θα χρειαστείτε συσκευή που τρέχει Android 11 ή νεότερο και έχει GPU driver που υποστηρίζουν ορισμένες επεκτάσεις Vulkan – αν και το Google Play Store θα πρέπει να βγάλει σχετική ειδοποίηση για να αποτρέψει την εγκατάσταση του emulator ή να μην τον εμφανίζει καν στις μη συμβατές συσκευές.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, η ομάδα ανάπτυξης του Yuzu μοιράστηκε δεδομένα από δοκιμές που πραγματοποίησε η ίδια. Από ότι φαίνεται, πολλά παιχνίδια τρέχουν ικανοποιητικά ή αρκετά καλά φτάνοντας ή ξεπερνώντας τα 60fps. Οι δοκιμές έγιναν με το Samsung Galaxy S20 FE 5G που έχει τον Snapdragon 865 5G και το Samsung Galaxy S23 που έχει τον Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy. Το S20 FE 5G αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με το Skyrim αφού με το ζόρι πέρασε τα 10fps και με το Breath of the Wild που εκεί έπιασε 15fps+.

Yuzu Nintendo Switch Emulator Android

Τέλος, για να χρησιμοποιήσετε το Yuzu πρέπει να έχετε δικά σας παιχνίδια με κλειδιά αποκρυπτογράφησης από το δικό σας Nintendo Switch. Οπότε, όποιος νόμιζε ότι θα παίζει δωρεάν παιχνίδια του Switch είναι στο λάθος μέρος. Από εκεί και πέρα, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο Google Play Store, παρέχει πολύ καλές οδηγίες για τον τρόπο χρήσης της, και υπάρχουν δύο εκδόσεις: η κανονική που είναι δωρεάν και η Early Access που στοιχίζει 5,99 ευρώ και παρέχει πρώιμη πρόσβαση σε νέα χαρακτηριστικά που βρίσκονται υπό δοκιμή.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.