Θέλατε ποτέ να αυξήσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς των υποτίτλων στο Netflix; Ή μήπως να αλλάξετε εντελώς τη γραμματοσειρά και να προσθέσετε μια σκιά, ώστε να είναι πιο ευδιάκριτη; Η πλατφόρμα προσφέρει αυτή τη δυνατότητα στην έκδοση web και σε οποιαδήποτε τηλεόραση.

Το Netflix ανακοίνωσε την αλλαγή, επιτρέποντας σε όλους τους χρήστες να επιλέξουν γρήγορα μεταξύ μικρού, μεσαίου και μεγάλου μεγέθους γραμματοσειράς υποτίτλων. Αυτό θα πρέπει να κάνει τα κείμενα πιο ευανάγνωστα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η ποιότητα του ήχου της ροής είναι συχνά μάλλον κακής ποιότητας ή εκτός χρόνου.

Οι χρήστες μπορούν εύκολα να αλλάξουν από το προεπιλεγμένο λευκό κείμενο σε τρία άλλα στυλ με διαφορετικά φόντα για να κάνουν το κείμενο να ξεχωρίζει στην οθόνη. Θα βρείτε ακόμη και μια επιλογή έντονης αντίθεσης για να αλλάξετε τη γραμματοσειρά σε κίτρινο με μαύρο φόντο, αυξάνοντας δραστικά την αντίθεση για όσους το χρειάζονται.

Αντί να απαιτείται η σύνδεση σε έναν λογαριασμό από το διαδίκτυο, σε ένα τηλέφωνο, ή έναν υπολογιστή, αυτές οι επιλογές είναι άμεσα διαθέσιμες σε τηλεοράσεις σε όλο τον κόσμο. Είναι μια καλοδεχούμενη αλλαγή που ταιριάζει καλύτερα με μεγάλο μέρος του ανταγωνισμού στις streaming υπηρεσίες.

Λάβετε υπόψη ότι η σελίδα υποστήριξης του Netflix αναφέρει ότι αυτές οι αλλαγές στις ρυθμίσεις υποτίτλων δεν είναι διαθέσιμες για τα αραβικά, τα εβραϊκά, τα ιαπωνικά, τα κορεατικά, τα ρουμανικά, τα ταϊλανδέζικα, και τα παραδοσιακά κινέζικα.

Αυτή είναι μια εξαιρετική κίνηση για την προσβασιμότητα, ειδικά για τα άτομα με προβλήματα ακοής ή όρασης, σε σκηνές με έντονο ήχο που καλύπτει τους διαλόγους, και τα λοιπά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.