Η Amazon, η Meta, η Microsoft αι η Tomtom συνεργάζονται από κοινού για την ανάπτυξη μιας νέας υπηρεσίας χαρτών που κύριο στόχο της θα έχει να ανταγωνιστεί την κυρίαρχη θέση της Google. Η εν λόγω πρωτοβουλία φέρει την ονομασία Overture Maps Foundation.

overture maps

Η νέα υπηρεσία χαρτών, θα ενσωματώνει δεδομένα από πολλαπλές πηγές, μεταξύ άλλων από τα ιδρυτικά μέλη της πρωτοβουλίας, τις υπηρεσίες πολεοδομίας της κάθε χώρας και πηγές ανοικτών δεδομένων όπως το OpenStreetMap.

Η διαλειτουργικότητα των δεδομένων όχι μόνο θα επιταχύνει τη διαδικασία δημιουργίας της νέας υπηρεσίας χαρτών αλλά και θα μειώσει το κόστος ανάπτυξης. Προς το παρόν δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη διάθεση των Overture Maps, ωστόσο θα προσφέρει στην αγορά ακόμη περισσότερες εναλλακτικές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.