Βαριά πρόστιμα σε τρεις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων για fake εκπτώσεις έβαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης:

Επιβάλλεται:

  • Πρόστιμο 560.000 ευρώ στην εταιρεία «Πλαίσιο COMPUTERS AEBE».
  • Πρόστιμο 520.000 ευρώ στην εταιρεία «PUBLIC RETAIL ΜΟΝ. Α.Ε».
  • Πρόστιμο 360.000 ευρώ στην εταιρεία «Praktiker Hellas ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΟΝ. Α.Ε.».

Ο κύριος Σκρέκας ανέφερε ότι παραπλανητικές πρακτικές εις βάρος των καταναλωτών δεν γίνονται ανεκτές

O υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε:

«Μετά από ελέγχους σε μεγάλες αλυσίδες πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών διαπιστώσαμε παραβάσεις που ξεπερνούν τα 1,4 εκατ. ευρώ. Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος: παραπλανητικές πρακτικές εις βάρος των καταναλωτών δεν γίνονται ανεκτές. Το επόμενο διάστημα οι έλεγχοι θα ενταθούν. Δε θα επιτρέψουμε καμία παράνομη πράξη που αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες και νοθεύει τον υγιή ανταγωνισμό».

Απόπειρες εγκατάστασης κατασκοπευτικού λογισμικού σε χρήστες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολλά συγχαρητήρια να συνεχίσουν αυτού του είδους οι έλεγχοι προκειμένου να σταματήσουν επιτέλους αυτές οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων να εξαπατούν καταναλωτές που φοβούνται να αγοράσουν κάτι όχι απαραίτητα μέσω internet αλλά από ένα τοπικό μαγαζάκι στη γειτονιά τους το οποίο και κανονικά θα έχει εγγύηση και νόμιμο θα είναι και ασφάλεια θα παρέχει στην αγορά του προϊόντος. Εννοείται πως κάθε επιχείρηση πρέπει να έχει κέρδος από τα προϊόντα που πουλάει αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ξεκάθαρη αισχροκέρδεια ειδικά στα προϊόντα τεχνολογίας και αυτό είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να συμβεί σε αυτές τις αλυσίδες, όχι ότι θα τους πονέσει ιδιαίτερα δηλαδή γιατί κανονικά το ποσό το οποίο τους ζητάνε να πληρώσουν είναι πολύ μικρό σε σχέση με τα κέρδη που έχουν συνολικά μέσα σε 2 χρόνια και πολύ λέω.

  2. Και το κάνανε ξανά κλαίω. Αν μπείτε τώρα στην ιστοσελίδα θα δείτε τα iphone 15 ανεβασμένα πρός τα πάνω και να αναγράφει έκπτωση 6-7% επιστρέφοντας στην αρχική τους τιμή…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.