Αν και το iPhone θεωρείται water resistant και ικανοποιεί συγκεκριμένα κριτήρια που επιτρέπουν στην Apple να του κολλάει το IP68 rating, η συσκευή δεν είναι waterproof. Δηλαδή η εταιρεία δεν πιστεύει ότι τα τηλέφωνά της θα μπορούν μονίμως να απωθούν το νερό. Και όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το phonearena, αυτό το γνωρίζουμε από το γεγονός ότι η εταιρεία δεν καλύπτει ζημιές από το νερό στην εγγύηση. Και δεν είναι μόνο η Apple, κανένας κατασκευαστής δεν το κάνει ακόμη και αν φέρουν IP68 ή IP67 rating.

Η Apple επισημαίνει ότι η σειρά iPhone 15 series είναι αδιάβροχη μέχρι τα 6 μέτρα και μέχρι 30 λεπτά. Πρόκειται για αντοχή μεγαλύτερη από τα κριτήρια όπως αυτά ορίζονται στο IP68 rating αλλά δεν σημαίνει ότι μπορείς να το πάρεις μαζί σου στο μπάνιο. Αν εξάλλου το πίστευε θα κάλυπτε και την καταστροφή από το νερό στα πλαίσια της εγγύησης.

Μια πατέντα που κατοχύρωσε η Apple την περασμένη εβδομάδα, δείχνει ότι η εταιρεία εργάζεται σε μια waterproof έκδοση του iPhone. Φέρει τον τίτλο “Underwater User Interface” και δείχνει πως θα μπορεί να γίνει η παραμετροποίηση του λειτουργικού κάτω από το νερό. Για παράδειγμα, δείχνει πως ένας iPhone χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το zoom πιέζοντας το volume button αντί για τη χρήση της οθόνης για την επιτέλεση της ενέργειας.

Εν ολίγοις από τη στιγμή που η Apple εργάζεται σε μια ειδική έκδοση του UI του iOS για χρήση κάτω από το νερό, φαίνεται ότι εταιρεία ετοιμάζει μια waterproof έκδοση του iPhone, δηλαδή ένα iPhone που δεν θα φοβάται το νερό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.