Η ZTE ανακοίνωσε το ZTE Libero Flip, ένα clamshell αναδιπλούμενο, με τιμή μόλις ¥63,000 (€390). Η τιμή είναι απίστευτη όμως η συσκευή θα κυκλοφορήσει από τις 29 Φεβρουαρίου, μόνο για την αγορά της Ιαπωνίας, ενώ ίσως κυκλοφορήσει αργότερα στην Κίνα σαν ZTE Nubia Flip. Δεν έχουμε πληροφορίες για κυκλοφορία στην Ευρώπη και το βλέπουμε κάπως δύσκολο, κάτι που είναι πολύ κρίμα αφού και δυνατό hardware έχει και τιμή κόλαση διαθέτει.

Η συσκευή έρχεται με μια OLED οθόνη 6.9 ιντσών, ανάλυσης 2790×1188, ενώ στην εξωτερική πλευρά θα βρούμε στρογγυλή οθόνη 1.43 ιντσών και ανάλυσης 466×466. Η εξωτερική οθόνη θυμίζει πολύ αυτή που έχουν τα smartwatches, τόσο σε μέγεθος όσο και σε ανάλυση και είναι ότι πρέπει για ειδοποιήσεις και πολύ βασικές λειτουργίες. Σε αυτή θα μπορεί ο χρήστης να τραβήξει selfies, να ηχογραφήσει, να απαντήσει σε κλήσεις και να ελέγξει την μουσική του, ενώ φυσικά θα μπορεί να δει και τις ειδοποιήσεις του.

Στο κομμάτι της φωτογραφίας, το ZTE Libero Flip έρχεται με αισθητήρα 50MP για την βασική κάμερα, ενώ δίπλα του θα έχει έναν 2MP αισθητήρα για τον υπολογισμό του βάθους πεδίου στα πορτρέτα. Στην εσωτερική πλευρά έχουμε selfie κάμερα στα 16MP.

Στο εσωτερικό της συσκευής χτυπάει ο Snapdragon 7 Gen 1, που είναι ένα ιδιαίτερα καλό chipset για την κατηγορία του, αρκετό για τις περισσότερες διεργασίες που μπορεί να τρέξει κάποιος σε ένα smartphone. Από μνήμη έχει 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο.

Η μπαταρία του είναι στις 4.310mAh και φορτίζει στα 33W, με Quick Charge 4+ ή Power Delivery 3.0. Χρειάζεται 73 λεπτά για μια πλήρη φόρτιση. Στο Power Button βρίσκεται και ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ διαθέτει και NFC.

Σε αυτά τα χρήματα κυριολεκτικά δεν έχει ανταγωνισμό, τόσο από χαρακτηριστικά πόσο μάλλον για μια αναδιπλούμενη συσκευή. Σίγουρα θα θέλαμε να την δούμε και στην Ευρώπη, όμως η ZTE περνάει τα ίδια προβλήματα με την Huawei και θα είναι πολύ δύσκολο να έρθει στα μέρη μας.

Διαθέσιμη η εφαρμογή καιρού του Google Maps και στην Ελλάδα (screenshots)

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χρησιμοποιώ poco m4 pro 5g από τις αρχές του 2022 και πραγματικά δεν με έχει συγκινήσει κανένα τηλέφωνο διότι όλα όσα θέλω να κάνω με το κινητό μου το συγκεκριμένο τηλέφωνο μου τα καλύπτει και με το παραπάνω. Ασχολούμαι ωστόσο με το τοπίο των κινητών τηλεφώνων πάρα πολύ και μόλις διάβασα αυτό το άρθρο στεναχωρήθηκα που ένα τέτοιο τηλέφωνο δεν θα έρθει στην ευρώπη. Είναι πολύ φθηνό και κάνει αυτά που χρειάζεται πραγματικά ο κάθε χρήστης κινητού τηλεφώνου σε αντίθεση με τη σειρά flip της samsung που είναι κυριολεκτικά πανάκριβη. Με ένα τέτοιο τηλέφωνο θα άλλαζα ευχαρίστως αυτό που έχω τώρα, καθώς είναι πραγματικά φθηνό και προσφέρει καινοτομίες που άλλα τηλέφωνα σε αυτήν την τιμή, προς το παρόν αλλά και για αρκετό καιρό ακόμα πιστεύω πως δεν θα προσφέρουν στο κοινό της ευρώπης. Πραγματικά κρίμα, εύχομαι άλλοι κατασκευαστές να δουν αυτό το τηλέφωνο και να το αντιγράψουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.