Πριν από μερικούς μήνες, σας είχαμε πει για το ανανεωμένο design που η Google διαθέτει πλέον στο Google Play Store. Και σήμερα, η εταιρεία επισημοποίησε τις αλλαγές. Το phonearena.com, υποστηρίζει ότι βλέπει το νέο UI στο Pixel 2XL που τρέχει Android Q beta 6. Το αναβαθμισμένο Google Play Store UI χρησιμοποιεί Material Design που περιλαμβάνει το Google Sans font. Αλλά υπάρχουν και μερικές άλλες σημαντικές αλλαγές στο app.

Στις mobile συσκευές, η Google έχει μετακινήσει τη navigation bar στο κάτω μέρος της οθόνης. Αυτό κάνει πιο εύκολο για τους χρηστες να μπορέσουν να την φθάσουν σε handsets που έχουν αρκετά μεγάλες οθόνες. Στα tablets και στις συσκευές που τρέχουν Chrome OS, η navigation bar θα βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Τα παιχνίδια και οι εφαρμογές έχουν πλέον τα δικά τους ξεχωριστά tabs που θα κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία εύρεσης μιας εφαρμογής. Κάθε listing, περιλαμβάνει πλέον περισσότερες πληροφορίες στην κορυφή της οθόνης, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των reviews και των αστεριών της βαθμολογίας, τον αριθμό που το app έχει εγκατασταθεί και το ESRB rating.

Το Google Play Store έχει πάνω από δυο δισεκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες που έρχονται για να βρούν το σωστό app, το σωστό παιχνίδι και άλλο ψηφιακό περιεχόμενο. Για να βελτιώσουμε την συνολική εμπειρία, είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την κυκλοφορία του ριζικού ανασχεδιασμού, αναφέρει η Google.

Ακόμη και αν το Google Play Store χρησιμοποιεί το νέο Material Design δεν υπάρχει dark mode και ακόμη και με το system wide Dark theme διαθέσιμο με το toggle ενεργοποιημένο στο Android Q, το Play Store συνεχίζει να εμφανίζεται σε light mode. Από τη στιμγή που πρόκειται για ένα server side update δεν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να κάνεις, απλά να καθίσεις και να περιμένεις το νέο UI να φθάσει στη συσκευή σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.