Η τεράστια Phantom μέδουσα δεν έχει ούτε δόντια ούτε τσιμπάει τα θύματά της. Αντιθέτως θα τυλίγει με τα “χέρια” της που έχουν μήκος 10 μέτρα.

Ερευνητές βαθέων υδάτων, από το Ινστιτούτο Schmidt Ocean, χρησιμοποίησαν το Falkor, ένα βαθυσκάφος και κατέγραψαν σπάνια πλάνα από μια τεράστια phantom μέδουσα στα νερά της Κόστα Ρίκα. Το όχημα ήταν τηλεχειριζόμενο και βοηθάει στην κινηματογράφηση σε απόκοσμα μέρη των ωκεανών, φτάνοντας σε τρομερά μεγάλα βάθη.

Οι γιγάντειες Phantom μέδουσες εμφανίζονται πολύ σπάνια, ενώ η βιντεοσκόπησή τους είναι ακόμα πιο σπάνια. Η ερευνητική ομάδα όμως, δημοσίευσε ένα βίντεο στο X από την ζώνη του μεσονυκτίου στον Ωκεανό της Κόστα Ρίκα, στο οποίο εμφανίζεται η τεράστια μέδουσα. Το μοναδικό φως σε αυτά τα βάθη είναι από τον εξοπλισμό του Falkor.

Η ζώνη του μεσονυκτίου είναι το σπίτι αυτής της μέδουσα, σε βάθος που ο ήλιος δεν φτάνει. Σε βάθος 1000-4000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, το μόνο φως προέρχεται από μικροοργανισμούς που λάμπουν (βιοφωταύγεια) ή τεχνητό από σκάφη και ρομπότ που εξερευνούν.

Δείτε το βίντεο από την τεράστια Phantom μέδουσα να απλώνει τα κολοσσιαία χέρια της που μοιάζουν με κορδέλα.

Ένα σπάνια πλάσμα που καταλαμβάνει τη σκοτεινή μεταμεσονύχτια ζώνη είναι, παραμένει ακόμα μυστηριώδες. «Ακόμα και τώρα, οι επιστήμονες εξακολουθούν να γνωρίζουν ελάχιστα για αυτό το ζώο», γράφει το Ερευνητικό Ινστιτούτο Ενυδρείου του Μόντερεϊ Μπέι. Οι ερευνητές υποπτεύονται ότι το είδος τρώει πλαγκτόν και μικρά ψάρια.

Η αλήθεια είναι πως δεν θα θέλαμε αγκαλίτσα από ένα τέτοιο πλασμα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.