Οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα προβλέπεται να αυξηθούν το 2023 και να είναι σημαντικά υψηλότερες από ό,τι όταν τα κράτη υπέγραψαν την ιστορική Συμφωνία του Παρισιού, σύμφωνα με μια πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση για το κλίμα.

Κάθε χρόνο, οι ερευνητές του Κέντρου Διεθνών Ερευνών για το Κλίμα και το Περιβάλλον (CICERO) στο Όσλο της Νορβηγίας υπολογίζουν  πόσο διοξείδιο του άνθρακα απελευθερώνουν οι χώρες στην ατμόσφαιρα της Γης. Ο προβλεπόμενος ρυθμός αύξησης για φέτος, 1,1%, είναι υψηλότερος από τον μέσο ρυθμό αύξησης 0,5% ετησίως τα τελευταία 10 χρόνια.

Το 2023, οι εκπομπές CO2 από ορυκτά καύσιμα έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ, δήλωσαν οι ερευνητές.

Η συνεχιζόμενη αύξηση των παγκόσμιων εκπομπών δείχνει ξεκάθαρα ότι είναι περισσότερο απαραίτητο από ποτέ, να δράσουμε αν θέλουμε να έχουμε τη δυνατότητα να επιτύχουμε τον στόχο της συμφωνίας του Παρισιού για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ανέφερε σε δήλωσή της η διευθύντρια του CICERO Kristin Halvorsen.

Αν και οι εκπομπές  μειώθηκαν κατά 3%  στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2023, αυξήθηκαν σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, η οποία παρήγαγε 8.2 % περισσότερες εκπομπές και της Κίνας, όπου οι εκπομπές αυξήθηκαν κατά 4%. Γενικότερα, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τη Κίνα και την Ινδία, έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Η  αύξηση αυτή σηματοδοτεί τη δωδέκατη συνεχή χρονιά κατά την οποία η μέση ποσότητα CO2 στην ατμόσφαιρα της Γης αυξήθηκε κατά περισσότερο από δύο ppm. Τα επίπεδα του ατμοσφαιρικού CO2 είναι τώρα τα υψηλότερα που έχουν υπάρξει εδώ και εκατομμύρια χρόνια.

Payzy Pro για επιχειρήσεις: Δέξου πληρωμές από τους πελάτες σου εύκολα και με ασφάλεια

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Techmaniacs, τα σημερινά επίπεδα CO2 είναι από τα χαμηλώτερα που έχουν υπάρξει ποτέ. Αν θέλουμε να ζούμε σωστά τα επίπεδα του CO2 πρέπει να φτάσουν το 0,7% από το 0,038% που υπάρχει σήμερα. Για τέτοιες αναλογίες μιλάμε. Και από αυτό το 0,038% μόνο το 18-20%, είναι ανθρωπογενές.

  2. Έκανε πειράματα στο υπόγειο του σπιτιού του, με το αλουμινόχαρτο για καπέλο! Επιστήμονες του youtube και των ιστοσελίδων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.