Τα Power Toys ήταν μια συλλογή εργαλειών που είχαν δημιουργηθεί από τους developers της Microsoft αρχής γενομένης με τα Windows 95 και υπήρχαν μέχρι και τα Windows XP. Στη συνέχεια μπήκαν στο ράφι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πλέον επιστρέφουν, σαν ένα open source project με την πρώτη preview να γίνεται επισήμως διαθέσιμη.

Η πρώτη preview περιέχει απλά δυο εφαρμογές. Ένα Windows key shortcut guide και έναν windows manager που αποκαλούνταν FancyZones. Το Windows Key shortcut guide λειτουργεί σαν ένα overlay πλήρους οθόνης, που σου παρουσιάζει ένα μενού από συντομεύσεις για το ήδη υπάρχον desktop και τα ανοιχτά παράθυρα. Το FancyZones από την μεριά του έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την εργασία των χρηστών, με το να επιτρέπει στους χρήστες να προβούν σε drag and drop ανοιχτών παραθύρων ή εφαρμογών σε προκαθορισμένες ζώνες σε ένα desktop, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα το παράθυρο να γίνεται resized ή να αλλάζει θέση για να καλυφθεί αυτή η ζώνη.

Σημειώστε ότι από τη στιγμή που θα εγκαταστήσετε τον installer που θα κατεβάσετε, το PowerToys τρέχει σαν service και θα πρέπει να βλέπετε ένα powerToys εικονίδιο στο sytem tray. Είναι διαθέσιμος στο Github (επιλέξτε το αρχείο MSI και εγκαταστήστε το)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.