Όπως όλοι γνωρίζουμε, το Quick Charge είναι η τεχνολογία γρήγορης φόρτισης της Qualcomm. Τα περισσότερα flagship smartphones με Snapdragon chipset υποστηρίζουν τουλάχιστον μια έκδοση του QuickCharge, ανάλογα με το πόσο μεγάλο ποσό ο κατασκευαστής θέλει να ξοδέψει στην αδειοδότηση του χαρακτηριστικού.

Η αλήθεια είναι ότι έχουν επιτευχθεί μεγάλα άλματα στην τεχνολογία γρήγορης φόρτισης, με την επόμενη έκδοση, να υπόσχεται 32W γρήγορης ενσύρματης φόρτισης. Δεδομένης της εμφάνισης smartphones με Qi wireless charging support, φαντάζει εξαιρετικά λογικό που η Qualcomm αδειοδοτεί την τεχνολογία γρήγορης φόρτισης και στα ασύρματα charging pads. Έχουμε δει smartphones όπως το Google Pixel 3 με υποστήριξη 10W fast wireless charging, ενώ τα Huawei Mate 20 και Razer Phone 2 υποστηρίζουν 15W fast wireless charging. Το Xiaomi Mi 9 μόλις πριν από μερικές ημέρες παρουσιάστηκε επίσημα με υποστήριξη 20W non QI wireless charging , επομένως υπάρχει χώρος ξεκάθαρα για βελτίωση.

Η Qualcomm αναγνωρίζει ότι θα είναι προβληματικό για τη βιομηχανία αν οι κατασκευαστές ασύρματων φορτιστών υποστηρίζουν το Quick Charge αντί του Qi. Και αυτός είναι ο λόγος που η Qualcomm επεκτείνει το πρόγραμμα συμβατότητας για να διασφαλίσει ότι τα pads ασύρματης φόρτισης που ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν το Quick Charge, υποστηρίζουν και τα standards του Wireless Power Consortium για το Qi wireless charging. Τα ασύρματα charging pads με υποστήριξη Quick charge θα λειτουργούν με τους ήδη υπάρχοντες Quick Charge adapters που έχεις για το smartphone σου. Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν τι είδους ταχύτητες θα προσφέρουν. Η Xiaomi ανακοίνωσε ότι είναι η πρώτη εταιρεία που διαθέτει ένα pad ασύρματης φόρτισης που είναι συμβατό και με τα Qualcomm Quick Charge και Qi wireless charging standards.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.