Η Xiaomi πραγματοποίησε μία μεγάλη εκδήλωση σήμερα, γεμάτη με πολλές ανακοινώσεις, όπως αυτή του MIUI 13, της τελευταίας Android-based ROM της που έχει βελτιωμένα χαρακτηριστικά ιδιωτικότητας και βελτιωμένη ασφάλεια.

Επίσης, επιτρέπει σε πολλές Xiaomi συσκευές που είναι στο ίδιο δίκτυο να συνεργάζονται μεταξύ τους. Η λίστα περιλαμβάνει τηλέφωνα, tablet, τηλεοράσεις, smart wearables, έξυπνες οικιακές συσκευές, τον φωνητικό βοηθό XiaoAI, και άλλα. Πάμε όμως στα πιο σοβαρά και ενδιαφέροντα.

Το απόρρητο είναι ένα σοβαρό θέμα για τους χρήστες smartphone, γι’ αυτό η Xiaomi εφάρμοσε στο MIUI 13 μια διαδικασία επαλήθευσης τριών βημάτων – αν και φαίνεται ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει σε συγκεκριμένες περιοχές.

Το βασικό επίπεδο είναι η αναγνώριση προσώπου, ακολουθούμενη από ανάγνωση υδατογραφήματος του αναγνωριστικού χρήστη, και στη συνέχεια υπάρχει η λεγόμενη «ηλεκτρονική προστασία από απάτη».

Η αναγνώριση προσώπου είναι η αναγνώριση του άνω μέρους του σώματος. Ο χρήστης ρυθμίζει το πρόσωπό του, αλλά το τηλέφωνο καταγράφει τα πάντα από τη μέση και πάνω, επομένως δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στη συσκευή σε άλλα άτομα με διαφορετικό σωματότυπο, ακόμα κι αν έχουν παρόμοιο πρόσωπο.

Η «ηλεκτρονική προστασία από απάτη» έχει αρχείο ιστότοπων και συσκευών που ενδέχεται να φέρουν κακόβουλο λογισμικό. Επίσης, υπάρχει ένας πλήρης τηλεφωνικός κατάλογος αριθμών που καταχωρούνται ως κακόβουλοι και ο χρήστης του τηλεφώνου θα λαμβάνει ενημέρωση πριν αποδεχτεί την κλήση.

Σε κάτι πιο χαλαρό. Η Xiaomi παρουσίασε τη νέα γραμματοσειρά του MIUI 13 που ονομάζεται MiSans και μπορεί να την κατεβάσει όποιος θέλει και να την εγκαταστήσει.

Είναι μια γραμματοσειρά sans-serif που απλοποιεί γράμματα, σύμβολα, αριθμούς. Η εταιρεία αφαίρεσε τις περιττές λεπτομέρειες και έκανε τη γραμματοσειρά πιο συμμετρική, τόσο σε επίπεδο αποστάσεων όσο και σε επίπεδο εμφάνισης των χαρακτήρων.

Από ό,τι φαίνεται, αλλάζουν όχι μόνο η γραμματοσειρά αλλά και τα χρώματα. Όλα τα τηλέφωνα που θα τρέχουν το MIUI 13 θα πάρουν νέες ταπετσαρίες, ενώ στη ROM υπάρχουν πολλά επανασχεδιασμένα widget για καλύτερη ευθυγράμμιση στο ίδιο πλέγμα.

Μια άλλη σημαντική αλλαγή στη νέα ROM είναι η διαθεσιμότητα σε διαφορετικές συσκευές. Η Xiaomi ανέπτυξε το MIUI 13 Pad, το οποίο είναι σχεδιασμένο για tablet, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει λίγα μοντέλα.

Αυτή η έκδοση έχει αναπτυχθεί ειδικά για να λειτουργεί σε μεγάλες οθόνες και ενώ δεν υπάρχει καμία πληροφορία εάν το Mi Mix Fold θα τη λάβη, πιστεύουμε ότι θα έπρεπε, επειδή η έμφαση αυτής της συσκευής και της συγκεκριμένης έκδοσης είναι το multitasking.

Σύμφωνα με την εταιρεία, πάνω από 3000 εφαρμογές έχουν ήδη αναπτυχθεί για να υποστηρίξουν τις δυνατότητες του MIUI 13 Pad, όπως χειρονομίες ειδικά για αυτήν την έκδοση, τσίμπημα για την αλλαγή μεγέθους, μεταφορά και απόθεση ή άνοιγμα μιας εφαρμογής απευθείας σε ένα μικρό παράθυρο, και άλλα.

Το μεγάλο ερώτημα είναι πότε θα είναι διαθέσιμο το MIUI 13 και η απάντηση είναι “πολύ σύντομα”. Θα κυκλοφορήσει στις σειρές Xiaomi 12 και Xiaomi Mi 11 τον Ιανουάριο του 2022 και σε αρκετές τηλεοράσεις Redmi. Ναι, το MIUI 13 έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τα Redmi και Poco, τα οποία είναι εντελώς ανεξάρτητες μάρκες – γιατί πώς να το κάνουμε, Xiaomi είναι αυτή.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.