Επιτέλους γίνεται πιο εύκολη η διαδικασία διαμοιρασμού αρχείων, εικόνων, συνδέσμων και άλλου περιεχομένου μεταξύ των Android συσκευών. Η Google λανσάρει επισήμως, ένα νέο Android feature που αποκαλείται Nearby Share που επιτρέπει το direct sharing μεταξύ οποιοδήποτε συσκευών που τρέχουν Android 6 και άνω. Το Nearby Share είναι ήδη διαθέσιμο σε μερικά Pixels και Samsung smartphones και θα φθάσει σε άλλες συσκευές τις επόμενες εβδομάδες.

Το Nearby Share λειτουργεί όπως το AirDrop feature της Apple για το iPhone. Απλά επιλέγεις το Nearby Share button στο share menu και έπειτα περιμένεις να εμφανιστεί το κοντινό τηλέφωνο. Στη συνέχεια, οποιοδήποτε πράγμα μοιράζεσαι, στέλνεται απευθείας με την μέθοδο που έχεις επιλέξει στην άλλη συσκευή. Το nearby Share λειτουργεί με οποιονδήποτε από τους εξής τρόπους θεωρεί ποιο γρήγορο: “Bluetooth, Bluetooth Low Energy, WebRTC ή peer-to-peer Wi-Fi.

Το feature λειτουργεί μεταξύ Android συσκευών και θα λειτουργήσει και με Chromebooks τους επόμενους μήνες, δεν μπορεί όμως να μοιράσει περιεχόμενο σε iOS συσκευές, Macs ή Windows. Η Apple είχε προβεί στην παρουσίαση του AirDrop στο iPhone το 2011. Από τότε, η Google επεξεργάζονταν την υλοποίηση ενός παρόμοιου feature, ποτέ όμως δεν κατάφερε να μας προσφέρει την απλότητα που χαρακτηρίζει το AirDrop. Έπρεπε να περάσουν 9 χρόνια για να το καταφέρει.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.