Ο Vivaldi, η αλήθεια είναι, ότι πρόκειται για έναν από τους browser που σου επιτρέπουν τις περισσότερες παραμετροποιήσεις και πραγματοποίησε την μετάβαση στο Android με τη μορφή beta έκδοσης πέρυσι. Έπειτα από εξαντλητικές δοκιμές, οι δημιουργοί του browser ανακοίνωσαν ότι πλέον διαθέτουν επίσημα την stable έκδοση του browser, με ορισμένα νέα χαρακτηριστικά.

Αρχικά, το tab strip στην κορυφή είναι η πιο εμφανής διαφορά μεταξύ του Vivaldi και άλλων Chromium based browsers. Μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαντάζει σαν απλά σπατάλη χώρου, αλλά είναι εξαιρετικά χρήσιμο όταν θέλεις να διατηρήσεις μια άποψη για τα tabs χωρίς να πατάς τον tab switcher. Αν δεν σου αρέσει καθόλου, μπορείς να το απενεργοποιήσεις από τις ρυθμίσεις. Αν θέλεις περισσότερο χώρο, μπορείς να κρύψεις και την system status bar.

Το υπόλοιπο interface είναι παρόμοιο με το Chrome Duet. Μπορείς να βρεις το πεδίο για την διεύθυνση στη μπάρα κάτω από το tab strip, ενώ τα tab switcher, back και forward buttons, bookmarks, history, downloads και γρήγορη πρόσβαση στο speed dial και στην αναζήτηση βρίσκονται στο κάτω μέρος. Μιλώντας για το speed dial, είναι σαν τη συλλογή του Chrome με τα sites που έχεις επισκεφθεί πιο συχνά, ωστόσο με πλήθος εξατομικεύσεων.

Οι ad + tracking trackers βασίζονται στο Tracker Radar της DuckDuckGo και είναι απενεργοποιημένοι εκ προεπιλογής, αλλά απλά θα χρειαστείς να μεταβείς στα settings του browser για να το αλλάξεις κάτι τέτοιο. Άλλα features περιλαμβάνουν  built-in notes, scrolling screenshot capabilities, συγχρονισμό με άλλες εγκαταστάσεις του browser και πλήθος μηχανών αναζήτησης. Υπάρχει dark mode και μια επιλογή να σου εμφανίζονται πάντα τα desktop sites.

Η νέα έκδοση του browser αντικαθιστά την beta και θα σου έρθει σαν update αν τον έχεις χρησιμοποιήσει προηγουμένως. Η εταιρεία διέθεσε επίσης τον Vivaldi version 3 για desktop.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.